☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2008/08/26

SALEM'S LOT


Taipogi dvd laimikis iš "second hand'o". Gan senokas 1979-ųjų "Salem's Lot" - režisieriaus Tobe hooperio [Texas chain saw massacre, Eaten alive, Mortuary] ir paremtas kultinio siaubo rašytojo Styveno Kingo darbu.
Šiandien pagaliau radau progą jį peržiūrėti ir gerai, kad tam skyriau daugiau laiko, nes jis toks velniškai ilgas ir ištemptas! Trys valandos gryno filmo, o kur dar nuėjimai į tualetą, pauzė Simpsonams pasižiūrėti, po to popiečio miegas... Pusę dienos užtrukau kol peržiūrėjau šitą filmą ;D
Tad jei jau užsimanysit, geriau nusiteikit visą žiūrėti iškart. Ištęstumas dar labiau erzina, kadangi čia mažai veiksmo, o daugelis dialogų savaimę suprantami (C'mon, visiem aišku, kad toje dežėje vampyras!) ir norisi paprašyt veikėjų, stumtelti juos, kad jie greičiau eitu tais prakeiktais laiptais, greičiau smeigtų tą prakeiktą baslį ir panašiai. Šiaip jau filmas tikrai neblogas, o tiem kam patinka filmai apie vampyrus jis išvis turėtu būti labai vertingas. Buvo keletas tikrai kraupokų vietų , keletas staigių išgasdinimų, kur nuoširdžiai nubėgo šiurpuliukai ir net pora "smagių" [pvz.: žmonos neištikimybės demaskavimo scena] scenų, bet didelę dialogų dalį mintys nuklysdavo kitur ir reikdavo supurtyt galvą, kad prisimint ką čia žiūriu. "Pagrindinis" vampyras irgi visai neatrodo juokingai, kaip gali pasirodyti iš viršelio. Manau savo metu filmas buvo tikras žanro deimantas, tačiau dabar jis iki galo patenkins tik vampyrų filmų gerbėjus arba senesnio kino mėgėjus. Aš pilnai suprantu kas šitame filme gerai, tiesiog man labiau patinka kiek kitokie dalykėliai. Užtat kolekcijoje tokį turėti tikrai malonu.

3 comments:

Anonymous said...

"...ir norisi paprašyt veikėjų, stumtelti juos, kad jie greičiau eitu tais prakeiktais laiptais, greičiau smeigtų tą prakeiktą baslį ir panašiai..."

tokiais atvejais labai praverčia pagreitinto prasukimo mygtukas :)

-kiras- said...

nu tai nežinai gal imsi ir susigadinsi kokią BŪ išgasdinimo sceną :)

human garbage said...

Vaikysteje sitas mygtukas labai praversdavo ziurint siaubo filmus, o ypac, sukant filma atgal. Spaudi rew ir visos mesos ir zarnos graziai susidelioja i savo vietas. Daug, oj daug filmu sitaip nuejo veltui:)