☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2008/08/02

INTRUDERS

1992-ųjų "Įsibrovėliai" dar mažas mačiau per tv, kai jis buvo rodomas dviem serijom, mat yra ilgas - beveik trys valandos. Tuomet jis buvo man velniškai baisus, ilgam įstrigo ir įsiskverbė, net į košmarus. Be to, dažniau ėmiau dairytis į dangų baikščiai stebėdamas ar neskraido ten kokia švieselė :)
Nutariau prisiminti vaikystės įspūdį ir dar kartą pažiūrėjau "Intruders". Efektas aišku ne toks kaip buvo mažam, bet kaip televizijos filmas, jis vistiek labai geras. Net keista kaip tie tv filmai kartais perspjauna ir didžiabiudžetinius kino monstrus. Prisiminkime Threads.
"Intruders" pasakoja apie ateivių pagrobiamus žmones, ramiu televiziniu stiliumi. Čia nebus daug veiksmo, "lazerių ir sporgimų". Didžiausią filmo dalį užima dialogai, bet iš ties stebina kaip gera idėja ir geras atlikimas gali net ir su kuklesnėmis lėšomis, padaryti šedevrą. Intruders ne tik įdomus ir nepaleidžiantis visas tas 2 su puse valandos, bet net ir iš tiesų baisus! Nors vaizdine/garsine prasme jis tikrai primityvus [ateiviai atrodo kilšiškai, taip kaip dažniausiai vaizduojami, o dažniausiai pasikartojanti muzikinė tema vos iš trijų natų, bet iš ateivių visai juokas neima, o ta muzikytė tikrai kraupi, kai naktį už lango sužimba nežemiškos šviesos], bei gan nuspėjamas, bet kaip chebra sako, tą primityvą irgi reikia mokėti gerai padaryti.
"Įsibrovėliai" - labai geras filmas, kurį žiūrint, nesinori, kad jis baigtūsi. Jis turėtu ir šiaip dažnam patikt, bet tiem kas nors kiek domisi tokiom temom kaip N.S.O. - čia yra privaloma.
Pridedu ištrauką, bet įspėju, kad kaip dažnai būna - nemenkas spoileriukas

No comments: