☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2008/08/29

HARDWARE

1990-ųjų mokslinė fantastika/cyberpunkas iš Britanijos. Labai originalus ir savotiškas, "raudona" spalva nudažytas filmas, šiek tiek sukėlęs man "uždarumo" jausmą dėl to, kad visas veiksmas praktiškai vyksta viename futuristiniame bute, kur nelabai gražią, tačiau veikėjų geidžiamą moteriškę užmušti bando į pirmąjį "terminatorių" nudegusia oda, panašus robotas :) viskas prasideda labai įkvėpiančiuose post-apokaliptiniuose tyruose radus kažkokias įdomias ar praktiškai panaudojamas technines atliekas, kurios ne už ilgo tampa kalėdine dovanėle ["Pasidaryk peleninę ar ką panašaus"]. Vėliau tas laužas tampa self-aware žudančia mašina. Būta net erotikos elementų, tuomet veiksmas ir futurizmas ima virsti net Romeo ir Džuljetą primenančiu siurrealizmu su keistais religiniais blyksniais ir dar keistesne nuotaika. išties yra vietos intrepretacijai. Truputi ištęsta kulminacija ir pagaliau moralas.
Iš bendro vaizdo ir nuotaikos filmas priminė man 1997-ųjų filmą NIRVANA, su Lambertu. Jei matėt vieną iš šitų ir patiko, o kito - ne, tai siūlau suteikti šansą.
Dar labai paminėtinas čia puikiai tikęs soundtrekas, kuriame yra net MINISTRY singlas STIGMATA, kurio maikutę nešioju jau pora metų B-)
Kartais norisi užragauti daugiau ir daugiau tokio gero sci-fi, nes jaučiuosi mažai žinąs šitoje sferoje, tačiau suprantu, kad nieks man neims ir neišvardins tik gerų sci-fi filmų (pagaliau, ką reiškia "geras"?). Ir norėdamas kažką atrasti turi nuolat užvalgyti mėšlo. Tas pats galioja ir siaubui ir visiem kitiem žanram. Tad labai gera imti ir užtaikyti ant kažko gražaus daug nesikankinus, kaip man pavyko su HARDWARE.

Taip pat žinomas kaip MARK 13.

1 comment:

Anonymous said...

Man tai kaip tik tas filmas atrodo kaip reikiant kreivas ir nei kiek nepanašus į *gerą* cyberpunk SF. Siužetas prastas, spec. efektai pigūs. Nebent monitorių pilni kambariai gražiai atrodė.