☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2008/08/19

SUICIDE CLUB

Japonija 2002.
Taip pat vadinamas "Suicide circle" ir "Jisatsu saakuru".

Baigiau žiūrėti šitą keistą filmą vos prieš keletą minučių ir nuoširdžiai prisipažinsiu, galvoje pasiliko tokia košė, kad ne tik nežinau ką konkretaus apie jį pasakyt, bet ir iki galo nesuprantu kaip pačiam į jį reaguot. Vieną jaučiu tikrai: čia - gėris. Tik taip keistai surėdytas, kad turės dar padulėti galvoj kol surišiu kas ir kaip, o gal net susilauks antros peržiūros.
Istorija pasakoja apie "iš lempos" pradėjusį masiškai žudytis Japonijos jaunimą. Pradinė scena pribloškianti ir tiesiog nepakartojama savo įžuliu išradingumu, o ir vėliau reikalai neprastėja, o paslaptingumo tik daugėja. Siužetui po truputi ritenantis į didėjantį gniutulą buvo ir linksma ir liūdna. Paragavau absurdo, gilių minčių, komedijos, tragedijos, kraujo ir goro, įtampos, siaubo, dramos, detektyvo ir net miuziklo elementų! Vietomis atrodo, kad visos ribos galutinai "išlankstytos" ir apeitos, tačiau bendrai vistiek kažkaip juntama tvarka ir tikslas. Sunkoka ir paaiškint kas čia iš tiesų vyksta (pradžioje reik ir pačiam suprast), bet juk taip ir turi būti su "menu", ar ne? ;)
Nesusilaikysiu ir truputi išplepėsiu; vieną gražią dieną metro tunelyje už rankučių susikibę po atvažiuojančiu traukiniu puola virš 50 jaunų panelių (o šventas gore!). Vėliau savižudybių ima daugėti, o įvykio vietose randami balti sportiniai krepšiai su ne itin maloniu turiniu. Šiuos įvykius pradeda tirti sutrikusi detektyvų komanda, nė nenutuokianti ar tai žmogžudystės ar nelaimingi atsitikimai. Pamažu jie užčiuopia jog visa tai susiję su internetu...
Ir dievuliau kokios keistenybės prasideda. Šitas filmas tikra paslaptinga, egzotiška ir žavinga šviežiena su kažkokia prasme pozityviu žiupsneliu beprotybės. Kažkas tokio ko man dar niekad nėra tekę matyti, o tai labai gerai kai esi išsiilgęs kažko "kitokio" tačiau kokybiško. Beje, kaip suprantu ir biudžetas nebuvo pats didžiausias todėl rezultatas tiesiog stulbinantis. Unikalu.
Sunku man kolkas suprasti kaip ten buvo su tais "ryšiais su avo artimaisiais ir ryšiais su savimi", bet tikrai galima net pamanyti, kad nusižudyti šiaip sau gali būt visai smagu ;)

5 comments:

Anonymous said...

pagalvojau, kad būt kaifas vėl pirmą kartą išvyst šitą filmą. Viena giliausiai atmintin įsirėžusių juostų.
Bet tas youtubinis filmo intro, tai lievas kazkoks. Ten lyg nebuvo tokios muzikos.Natūraliai ir netikėtai viskas vyko :).

Anonymous said...

Ai heit maiself end vant tu dai..

Anonymous said...

Review'as toks maloniai, net sakyčiau "narkomaniškai" (jei tik yra toks žodis) įtraukiantis ir sudominantis. Bookmarked :)

-kiras- said...

jo šitas jutubinis intro tai šūdas, bet norėjau, kad mažiau spolintu nes kiti viską ima ir parodo.. nefaina

human garbage said...

ta vieta, kur rodo kaip galima siaip sau, ,,is lempos" nusizudyti ir yra pati geriausia. Nes veliau pateiktas paslaptingu ivykiu paaiskinimas, susijes su ,,rysiu su savim atradimu" ir t.t., tai gan silpnokas pasirode, per daug vaikiskas ir toks ...emo:)
zodziu, galas biski nuvyle, bet siaip tikrai vertas demesio filmas