☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2008/08/31

ZELYONYY SLONIK a.k.a. THE GREEN ELEPHANT






1999-ųjų šokiruojantis kinas iš Rusijos. Režisierė - Svetlana Baskova. Atrodo ganėtinai keista, kad tokį sunku ir goravą stuff'ą režisuoja moteris, ar ne?
Filmas nukelia mus į murzinus kariuomenės rūsius kur tūno ir iš proto kraustosi keletas kareivių. Man pradžioje buvo truputi neaišku, ką jie ten veikia, bet prie filmo aprašymų perskaičiau jog tai Rusijos armijos ex-kareiviai, laukiantys savo egzekucijos. Pradžioje jų dialogai atrodo visai samojingi ir žmogiški, bet izoliacijos jausmas daro savo. Dvi žmogystos purvinam, varvančiam rūsy ima nesugyventi kai vienas iš jų, aiškiai protiškai nesveikas niekaip negali nutilti, o po to pasirodo, kad jis turi ir kitų, nelabai "sveikų" polinkių. Kaip galima nutuokti, pamažėle viskas darosi vis blogiau, daugėja smurto ir prievartos kol ta karusėlė pagaliau įsuka mus iki visiškos beprotybės: lytynė prievarta, brutali žmogžudystė, dulkinami sumaitoti kūnai, su jais žaidžiama ir taip toliau. Akivaizdu, kad veikėjam visiškai nučiuožęs stogas, nestinga isteriškų riksmų ir nežmogiškų vaitojimų dar labiau pagilinančių juodos beprasmybės dugną. Daug grubumo šitam filmui priduoda ir mėgėjiška kamera filmuoti vaizdai suteikiantys tam tikro realumo įspūdį ir žinoma mum gerai pažįstama rusų kalba, su riebiais keiksmažodžiais. Žiūrėti šitą filmą nesuprantant kalbos - nelabai verta, geriau tuomet atsisukti nuo vidurio. Subtitrų kaip suprantu išvis nėra. Šiaip nuobodžių vietų man tikrai nebuvo, siekis šokiruoti įgyvendintas. Kaip šaltas dušas šitoks brutalus kinas, eilinį kartą tik patvirtina, kad žmogus yra beviltiškas padaras, negana to - pats baisiausias iš visų žemės gyvulių.
Verčia susimastyti ir verta pažiūrėti jei norite, kad kas gerai "papurtytu", bet nuotaiką tikrai galima susigadint. Labai geras filmas, jei taip galima išsireikšt apie tokį "piktą" kiną.
Ištrauka:

6 comments:

human garbage said...

Iš kur tu jį atsisuntei? Senai jau ieškau ko nors iš Baskovos kūrybos, bet niekur negaliu rasti:(

-kiras- said...

cinemaggedon'e yra

Anonymous said...

Krč, pradžioj tiek LOL buvo, kai tas isterikas vis šnekėjo nesustodamas. Paskui dar tais šūdais ten tepliotis pradėjo. Irgi LOL. Linksmas filmas su linksmais vaizdais. Eilinį kartą pasijuokiau, tik galvą įsiskaudėjo truputį nuo tų riksmų. Totalus VANIZMAS. Draugę reiks pradžiugint gimtadienio proga. :)

Anonymous said...

Bled, jau daugiau nei pusmetį kompe voliojasi, ir vis nepažiūriu... Parsisiunčiau ir prisiminiau JUK NEMOKU RUSIŠKAI

human garbage said...

Peržiūrėjau filmą ir supratau,kad Baskova tai kinematografinis Mamlejevo, Rodovo ar Sorokino variantas. Rusai turi gan stiprią tradiciją literatūroje, kur smurtas, žmogžudystės ir savižudybės, visi įmanomi lytiniai iškrypimai bei žmogaus pažeminimo būdai, kanibalizmas ir t.t. senai nebėra kažkas šokiruojančio, rašytojus domina būtent būdai ir smulkmenos kaip galima nueiti kuo toliau šia kryptim.
Baskova tą patį daro kine, kuris savo išraiškos priemonėm vietom labiau net priartėja prie teatro, o ne tikrovės atvaizdavimo

Anonymous said...

Visus Baskovos filmus galima pasiimti jos tinklapye - http://baskova.com/films