☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2008/08/27

WIND CHILL

Opa! Pagaliau malonus netikėtumas - retas reiškinys tarp šiandieninių Amerikietiškų siaubo filmų (imdb rašo usa/uk, bet suprantat, visvien ne tokia egzotika kaip tarkim Azijos kinas). Tam pačiam imdb duota tik 5,9 balai iš 10. Na aš jei ne 9 tai 8 tikrai parašyčiau, nes nesitikėjau iš šito filmo kažko tokio šviežio ir nuotaikingo. O jis tikrai fainas, gerai padarytas, nors turi žinoma trūkumų, bet prisiminus kai kuriuos Amerikiečių "šedevrus" tai nė lygint nėra ką. Šitame filme tų trūkumų ne daugiau negu kokiame kitame (kaip plačioji visuomenė supranta) "klišiniame" siaubo filme.
Atsisėdus su penkiais draugais, maukiant alų ir komentuojant, bus ne tik nejuokinga, bet veikiausiai ir velniškai nuobodu, tad kažin ar sulauksit galo. O aš žiūrėjau vienas, tamsoje, su rudeniškai apniukusiu vakarėjančiu dangumi už lango tai patikėkit, įspūdžiai patys smagiausi. Poroje vietelių net nuoširdžiai bijojau, o šitą jausmą pastaruoju metu man sukeldavo tik j-horror'as ;) Yra ir staigių išgasdinimų, kad merginos galėtų suklykti, o vaikinai išlaistyti arbatą ir tikrai gerai padarytas izoliacijos jausmas, kuris turi įvaryti paniką, paranoją, kai baikščiai dairaisi į kiekvieną šešėlį ir oda pašiurpsta nuo kiekvieno medelio sušnarėjimo... Taigi kas čia nutiko? Vyrukas imasi pavežėti bendramokslę gan tolimą kelią ir nusprendžia kirsti kampą apsnigtu keliuku... Na taip, skamba labai klišiškai, tačiau kažkodėl taip neatrodo: vaizdai kelyje gražūs, pamažėlę temsta, pokalbiai gan žmogiški ir supranti, kad pats jau kartu su jais įlindai gilyn į tamsėjantį apsnigtą mišką (o kažin ar dažnas ten jaučiasi jaukiai). Kažkoks asilas pasipainioja po ratais ir porelė įkalinta miške, minus 30-ies laipsnių šaltyje, o prieš akis košmariškiausia jų gyvenimo naktis.
Daug kam nepatiks, kad visas veiksmas praktiškai vyksta vienoje vietoje, nėra įpatingų twistų kas 5ias minutes, dialogai gan paprasti, todėl nekantresnis žiūrovas gali susinervines prasukti pusę filmo. Tačiau aš labai mėgavausi iš lėto krintančiomis snaigutėmis, tamsėjančiu dangum, augančiu nerimu, baime ir pagaliau visais keistais dalykais, kurie ima vykti aplink.
Šiaip jau twistų vis dėl to yra, bet ne persūdyta kaip dabar madinga. Po filmo teorijų kas realiai čia įvyko gali būti net kelios, bet paliksiu tai jums, nes tiems kam patinka labiau psichologiniai siaubo filmai (o jie daugiau-mažiau patinka visiems siaubekų mėgėjams) - tikrai labai rekomenduoju šitą pasižiūrėti. Nors vietomis ir truputi vaikiškas ar nuspėjamas - jis tikrai vertas dėmesio (be abejo ne tų apsiperdusių skeptikų, kuriems kiekvienas siaubo filmas yra kvailas, net jo ir nežiūrėjus). Man jis įspūdėlį tikrai paliko ir nusės galvoje kaip paprastas, kažkuo mielas ir apsnigtas tamsus nuotykis.
treileris gan durnas. Geriau nežiūrėti, o žiūrėt iškart filmą.

No comments: