☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2006/06/21

MORTUARY (2005)


Garsiojos siaubo klasikos Texas chainsaw massacre rezisieriaus naujas tvarinys isleistas vos praeitais metais. Pavadinimas banalokas kaip ir siuzetas is pradziu: seima atsikrausto i nama prie kapiniu bla bla. bet toliau jau darosi idomiau: namas ne siaip koks, o mazo miestelio lavonine :) o seimos galva - mama bus naujoji mortician'e :) (seip tai tikrai shmaiksti vieta kai atsikrausciusi ji atskirineja balzamavimo reikmenis nuo virtuves reikmenu) :) Tevo aisku nera, o yra dar maza mergyte (kad daug klyktu ir visko bijotu) ir viresnysis jos brolis, kuris budamas vieninteliu seimos vyru tures visus ginti. Taigi gyvenimas ima virti, broliukas susiranda darba kavineje, draugu ir priesu, net panele. Dar atvaziuoja pusprotis sherifas ir poto pasirodo pirmieji lavonai..
Visgi kaip butu galima pagalvot, tai - ne zombiu filmas (nors keli walking dead'ai cia yra). Pagrindinis blogietis sitoj istorijoj, neiasku is kur issikta konsistencija (kuri man kazkuo primine garsuji THE THING). Nu ir ka jus sau manot? Istorija paprasta kaip pora kapeiku ir turim achujena, kieta, demesi kaustanti siaubo filma, kuris ne tik pralinksmina, isgasdina ir itraukia, bet ir islaike daugybe is senuju siaubo filmu atkeliavusiu bajeriuku ir atmosferos! Visa tai kas senuose siaubiakuose buvo gerai, cia parkelta. jei ne visai tai bent jau is dalies. Cia matyt jau rezisieriaus nuopelnas. Aktoriai irgi vaidina visai neblogai. efektai neispudingi, bet uz akies nekliuna ir gale visu grazumu pasirodes blogis (kuris pasirodo yra kazkokia spigliuota shiknaskyle) atrodo gan nemaloniai ir pakankamai itikinamai, kad nesinoretu prie jo liestis :)
Taigi teigiu, kad MORTUARY tikrai pranoko mano lukescius ir dar vis prilaiko jau saviparodija tampanti (tik pagalvokit apie naujaji wax house) siaubeku varda. Respectas rezisieriui kad dar neissibezdejo ir uzsiema paaugliskom istorijom :) o ne kaip koks Samas Raimi su pyder-manu ar jacksonas su savo fantasy gigantais.
Tiesa antros dalies geriau nereikia, nes manaju labai lengva viska sugadint. geriau padaryt dar kazka tokio naujo paprasto ir del to - genialaus.

3 comments:

Anonymous said...

visai neblogas filmas,man ir patiko. iš pradžių maniau, kad tai remeikas (kažkiek panaši pradžia į 1983 m. "Mortuary", nuobodoko filmo), bet pasirodo ne, arba labai jau pakeistas siužetas.
Teisingai pastebėjai, kad T.Hooper neišsikvėpęs dar, nors jau ir nepasiekia TCM laikų kūrybinio lygio, bet nėra beviltiškas :).

Anonymous said...

Tobulai juokingas filmas:D tokios scenos, kai vaikinas ir mergina ateje i kavine ir jau pavirte zombiais apsivemia arba, kai gale tas tipo ,,sulinys" sprogsta, tai ziauriai absurdishkos. nu nznau man kazkoks ziauriai kvailas filmas pasirodei gala ir nuobodu. O baigesi taip, kad ciuju antros dalies sulauksim:) neduok dieve...

-kiras- said...

nu tikrai antros nereiketu :)