☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2006/06/25

DEVIL'S REJECTS


Tai Rob Zombio sadistinio sedevriuko HOUSE OF 1000 CORPSES tesinys. Jau pirmosios dalies buvau smarkiai suzavetas del tyro teroro pojucio, purvinos ir nelaimingos pabaigos, vis blogyn besirutuliojancios istorijos ir tu momentu kai prigaudavau save besimegaujant smurt ir kankinimais. Ka gi, tesinys manes visai nenuvilia, netgi labai nudziugina ir siek tiek nustebina kitokiu priejimu prie personazu ir ivairesniu nuotaiku sukelimo, priestaringu jausmu. Filmas slykstus ir nemalonus, bet jauciasi, kad jame yra mintis. Pirmoji dalis tebuvo fatalisko blogio demonstravimas, antroji sukele daug daugiau minciu, pradedant riba tarp to kas yra gerai ir kas yra blogai ir baigiant tuo, kaip gyvenimas viska atlygina, kaip netiketai viskas gali pasisiukti.
Rob Zombie antra kart irodo esas puikus rezisierius ir naujas geras vejas siaubo filmu ateiciai.
Sitoje filmo dalyje sutinkame beveik visus pirmos dalies herojus, sadistus zudikus maniakus, kuriem nori nenori imi jausti simpatija, kad ir ka slykstaus ir ziauraus jie bedarytu. Mat sitas filmas rekte rekia "Serial killers are people too" :) Tiesa sakant po perziuros jau nesuprantu katrie is tiesu buvo blogi, mat rezisieriaus nuopelnu ne karta save pagavau vel besimegaujanti ziaurumu ekrane ir klykianciuju skausmu. Beje, pirma dali vis lygino su texas chainsaw massacre, del nenugincijamu siuzeto panashumu, o sita dalis man kazkodel primine pirmaji from dusk till dawn. Jokiais budais nesakau, kad cia koks rip off'as, tiesiog vietomis kilo asociaciju.. Istorija pasakoja apie tai kaip musu matyti zhudikai patys tampa medziojamomaisiais poto kai policija sturmuoja ju nama, o asmeniniu nuoskaudu vedamas serifas zada eiti iki galo. Taciau blogiukai ne neketina pasiduoti, net ir atsidure auku vietoje. Abieju daliu lyginti nevalia, nes jos abi visiskai skirtingos (cia prisiminiau dvieju kill bill daliu skirtinguma) todel ir negalima pasakyti kuri geresne. taciau abiem parasyciau po desimtuka, o ponui zombiui palinkeciau nesiliauti. Dabar kai galvoje viskas susikrate, Devils rejects atrodo sviesesnis ir romantiskesnis uz house of 1000 corpses. Taciau tuo pat metu ir kazkoks gilesnis, brandesnis. Labiau zmogiskas.
Nepraleisk progos paziureti abu siuos filmus. Tikrai verta tavo demesio, net jei ir liksi shokiruotas.

3 comments:

Anonymous said...

ką čia ir bepridursi, vienas geriausių šio amžiaus horrorų. Captain Spaulding pasirodė visam gražume :)

Anonymous said...

jo, man taip pat sis filmas paliko nebloga ispudi, kaip beje ir House of 1000 corpses, na pirmas gal net labiau uzsifiksavo:) ten daugiau keistesniu issidirbinejimu , nei vien talzymas ir saudymas. Devil's rejects man biski nepatiko del to, kad man apskritai nelabai patinka filmai ,,saudo-gaudo". bet vis delto nusivylimo ziuredama irgi nepatyriau:)

Unknown said...

Nu ple filmas tai nesveikas, parodžiau draugams filmą, tai dabar jie mano, kad man su galva ryškiai negerai :D !!! Filmas toks, kad nėr prie ko prikibti. Na šerifas juokingas buvo, toks tipiškas gėjus, nenorintis to rodyti kitiems . Na aišku Rob Zombie pagailėjo biški metalo muzikos.