☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2013/11/05

THE LAST DAYS ON MARS

Po Stranded kažkaip baisu buvo spausti 'play' ant šito. Kažkodėl mažo biudžeto mokslinė fantastika man visada kelia įtarimą, gal dėl to, kad nuolat nusvyliam, tačiau ačiū dievui šį kart beliko maloniai nustebti... Net pranoko man kiek vidutiniškus lūkesčius šitas mielas, mažas, iš niekur išlindęs kosminis horroras. Pradžioje kiek kliūva, kad nufilmuota, rodos, skaitmenine kamera, kartais toks jausmas, kad per gera kokybė būtų. Kažkas panašaus lyg žiūrėtum lietuviškas žinias ar realybės šou, o ne kino filmą, tačiau akis greit pripranta ir visus mažo biudžeto trūkumėlius nustelbia kiti, iš tiesų geri, dalykai.

Parinkti pora pažįstamų veidų, bet manau ne todėl vaidyba klasiška. Turbūt šiaip surinkta gera komanda, plius gero režisieriaus sudiriguoti dialogai ir monologai atrodo labai artimi, žmogiški ir realistiški. Tas padeda lengvai įsijausti ir greit pažinti veikėjus, todėl nesunku su jais susitapatinti. Netrukus maloniai pajutau save galvojant "ble, geras! Nenoriu, kad baigtusi" ir tas poveikis išpeštas be didelių spec. efektų. Siužetas gal ir banalokas, gal moksliškai ir ne viskas čia tikslu, tačiau geras horroras prigauna taikliai ir giliai, nesinori sakyti nė vieno blogo žodžio. Man rūpėjo, man buvo baisu, prabėgo nepriekaištingai smagiai, o ko dar reikia. Su minimaliu biudžetu sukalta tvirta ir jausminga siaubo kosmose istorija. Reta.

O kas gi, kas gi čia toks tas režisierius Ruairi Robinsosn? Ogi tas pats bičas, kuris pastatė The Silent City ir BlinkyTM! Malonu matyti, kad ir pilnametražis blynas gerai iškepė. Laukiame dar!

8/10

2 comments:

deathblow said...

geras filmas, tik nepatiko tai, kuo tas virusas paverčia žmones. galėjo kažką kitą sugalvot, nes dabar užsikrėtę labai jau panašūs į zombius, o kosmoso tema ir zombiai man nesiderina.

Anonymous said...

geras filmas, cia daugiau info, jei ka


http://aboutmovies.info/en/movie/190847/The+Last+Days+on+Mars-2013