☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2013/11/19

PLANET OF THE APES (2001)

Timą Burtoną šiaip nelabai mėgstu, manau, kad jis yra per saldus, mergaitiškas ir dažnai pervertintas režisierius, tačiau turi jis ir gerų filmų: Betmenas, Žirkliarankis, Marsas Atakuoja...
Pasirodo, daug kalbų sulaukusio Beždžionių Planetos perstatymo, ar jei taip norit, "pervaizdavimo", taip pat ėmėsi jisai. Gal ir suprantu kodėl, o taip pat suprantu kodėl išvis tokio perstatymo kažkas užsimanė. Po senų Beždžionių aš jau irgi nekantravau pamatyti šiuolaikinę, galimai tikroviškesnę šitos nuostabios fantazijos versiją.

Ji tikrai nėra geresnė, tačiau aš to ir nesitikėjau. Norėjosi bent sąžiningos duoklės su šiuolaikinėm technologijom, o tas padaryta visai neblogai. Kiek performuotas siužetas ir pagrindiniai "posūkiai" dėl ko originalios minties gal ir nelikę, užtat žiūrėti kiek idomiau, nei visišką kopiją. Beždžionių planetos versija čia pateikiama dar kitaip, gal kiek daugiau popsiškai, nei taip blyškiai ir paprastai niūriai, kaip seniau, tačiau ko norėti, šiuolaikinės masės kitokios, kitoks ir pateikimas. Tad peikti šio remeiko lygindamas su originalu tikrai nesiruošiu, manau internete apstu šito dalyko.

Na, o suprantant, kad tai tiesiog remeikas, su akivaizdžia pagarba ir duokle originalui, tai visai smagus ir įtraukiantis filmas. Nelabai patiko tik tai, kad žmonės čia tiesiog necivilizuoti vergai, šneka ta pačia kalba kaip ir beždžionės, tiesiog nesutaria. Man labiau prie širdies buvo visiškas apvertimas. Na, bet čia gal ginčo vertas dalykas, kaip moksliškai būtų įmanomiau, jei išvis verta diskutuoti kiek toks nutikimas realiai imanomas :) Juolab sakyčiau, kad čia ne tik pirmos dalies perdarymas, o veikiau gal net keletos senų filmų hibridas. Tai aš palikčiau juos atskirai: senos beždžionės sau, naujos sau. Gerai kai tarp remeikų yra net keli dešimtmečiai, ne tai kaip dabar jie kepami vos ne po metų. Visai fun, bet jei nematėte dar nė vienų Beždžionių, pradėkite nuo pradžių.

7/10

No comments: