☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2013/11/09

PLANET OF THE APES

Štai dar viena rimtesnė sci-fi skylė užsiūta, jau ir modernaus remeiko (ir ne tik) susilaukusi '68-ų klasika - Beždžionių planeta. Ankščiau gal vengiau šito filmo nes pati idėja man atrodė atgrasi, kažkaip labai nekenčiu beždžionių, norėčiau kokiai gyvai beždžionei kada duoti į snukį. Matyt protėvių šauksmas toks, bet pastaruoju metu daug kas, kas ankščiau nepatiko, dabar atrodo visai suprantama ar net idomu ir iš naujo prisiminęs šitą idėja pagalvojau, kad visai noriu tai pamatyti. Nė kiek nesigailiu.

Filmas senas, bet geri dalykai nesensta ir amžius jiems nekenkia. Buvo tikrai žiauriai idomu ir šaunu. Istoriją turbūt visi žinot, astronautas atsiduria planetoje, kurioje evoliucija įvykus išvirkščiai: civilizuotos beždžionės vaikštinėja žmonių vietoje, o žmonės - laukiniai gyvuliai. Čia beždžionės kalba angliškai, bet joms to negana ir jos netrunka nurašyti šį žmogų į keistą mutaciją. Jos elgiasi be galo kvailai, neklauso sveiko proto ir siaubingai erzina. Visai kaip šiandieniniai žmonės.

Taigi gaunasi ne tik idomiai praleistas laikas, bet ir geras socialinis komentaras. Tai filmas apie mus, besielgiančius kaip gyvulius šiandien ir apie tai kas mes būsim ateityje, jei ir toliau elgsimės taip, kaip elgiamės. To susierzinimo dėl mūsų/beždžionių kvailystės užtenka kaiptik tiek, kad išlaikyti susidomėjimą visą filmą. Labai idomu įsivaizduoti vienokį ar kitokį scenarijų tokiam pasaulyje, tad manau yra noro dar. Dėl to gal net susiviliosiu pažiūrėti daugiau tęsinių ir remeiką. Filmų regis yra net aštuoni, plius TV serialas! Labai patenkintas likau šituo seansu.

8/10

No comments: