☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2013/11/02

MACHETE KILLS

Rodriguezo Machete grįžo ir žudo vėl! Ne prasčiau nei pirmą kartą, taip pat smagiai ir taip pat absurdiškai. Filmas turi viską, dėl ko mylime šitą chebrą: kraujas, ginklai, mergos, kvaili alia-meksikansko humoro prikimšti dialogai ir aišku visiško netikėtumo faktorius. Didžiausias netikėtumas man, tai gavosi, kokia linkme nuėjo šitas filmas. Mat prasideda jis neva netikru treileriu: Machete Kills again... IN SPACE.

Publika jau pripratinta prie fake-trailer idėjos, juokiasi ir nurašo šitą "bajerį", kaip į neįmanomą nesamonę. Tačiau ką jūs sau galvojate, dar bežiūrint antrąjį filmą kūrėjai taip viską išdėliojo, kad susidarė puikiausios sąlygos tam absurdiškam posuikiui tapti realybe ir publika pamažu supranta: "o dieve, jie tikrai tai padarys", "nejaugi čia tikrai ne pokštas?". Ne pokštas vaikai, they are actually going through with it ir tik Rodriguezas jaučiu ir gali sau leisti imti ir tėkštelti tokią nesamonę prisisamdęs garsiausių holivudo aktorių. Kuo labiau kvaila ir neįtikėtina, tuo idomiau? O kodėl gi ne? Man tai nuostabu, kino pasaulyje ribų nėra.

Aš buvau apžavėtas ir smagiai žvygavau, draugam irgi mačiau patiko. Nežinau koks turėtum būti susiraukęs niurzga, kad nepatiktų šitas filmas. Vienintelis minusiukas, kuris kliuvo tai kompiuterinis kraujas. Komandoje turite patį Tom Savini ir vistiek kraują darote kompiuteriu? Ar čia tingumas ar laiko stoka?
Visa kita - puiku. Kaip visada, - tie patys snukiai, tos pačios paniatkės. Machete don't joke, Machete don't tweet, Machete loves everyone. Be jau gerai pažįstamų aktorių ekrane dar pasirodo ir Lady Gaga, kas atrodo visai idomiai ir sakiau tai turbūt pirmas ne-šūdas, kurį ji padarė per savo žvaigždės karjerą. Machete žudo ir mums smagu, tegu žudo Amerikoj, Meksikoj ar kosmose, neturi reikšmės! Mes lauksim, eisim ir džiaugsimės. Eikit į kiną.

9/10



No comments: