☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2010/09/25

MACHETE

Nors šį ilgai lauktą ir maloniai sulauktą filmą žiūrėjau jau prieš keletą dienų, vis delsiau jį bent trumpai aprašyti, bijodamas, kad negalėsiu tinkamai to padaryt. Mat kai man kažkas labai patinka, tada kurį laiką smegenys būna aptrauktos magišku apžavu, kuris trukdo tinkamai įvertinti įspūdžius ir juos nors kiek konstruktyviau perteikti, dar ypač tekstu. Taigi praėjo kelios dienos, apsiraminau ir susimasčiau, kad gal pergyvenau visai be reikalo. Mečetės pasirodymo su draugais nekantriai laukėme nuo pat tada kai paaiškėjo, jog gandas apie vieno iš Tarantino/Rodriguezo grindhouse netikrų-treilerių tapimą tikru pilnametražiu filmu gali būti tiesa. Paskutinis Rodriguezo darbas Planet terror iš esmės sudrebino mano mažą, apgailėtiną kinomano pasaulėlį. Gal ir gėda žmogui pasakyt, tačiau prisiekiu, jį žiūrėdamas verkiau tikrom džiaugsmo ašarom, o tokią reakciją iššaukia toli gražu ne kiekvienas filmas. Taigi šitaip iškelta kertelė jau savaime nurodo į baisiausius lūkesčius ir kaip gera pagaliau sulaukti to momento! Turbūt jau matyti, jog esu Rodriguezo filmų fanas, todėl šališkumo išvengti veikiausiai nepavyks, visgi drįstu teigti, kad Planet terror man anuomet suteikė daugiau džiaugsmo, nei sulauktasis Mečetė dabar. Mečetė buvo awesome jau iš treilerio, toks jis liko ir po cielo daikto, nei daugiau nei mažiau. Gal ir nėra labai sąžininga juos lyginti, visgi tema kiek kita, be to Planet terror buvo toks sąmoningai over-the-top, čia aišku galioja tas pats, bet turiu omeny, kad ten kur buvo galima persūdyti ant cheesiškumo, tai ir buvo persūdyta su kaupu. Tai šiuo atžvilgiu Mečetė kiek kuklesnis ir nepaisant keletos straight forward vietų, jaučiasi daugiau subtilumo (kiek ta savoka čia tinka apskritai). Tačiau iki normalaus filmo normaliam žiūrovui, jam aišku toli ir ačiū už tai aukštesniosioms blogogero kino jėgoms. Apsišikti iš juoko galima paskaičius normalių Lietuvių komentarus internete. Cituoju: "ziuriu filma ir nesuprantu kas vyksta cia krc chuck noris 2 is sniperio sove y pety kraujeis apsipyle wisas toliau gyvas bega krc jau kraujo nebera su m16 :d bando is betkokio atstumo nusaut tipo zmogu galwos krenta kaip iskamsos nzn dekit minusus bet cia ne filmas cia wapse nzn cenariju ir as turbut geresny parasycioau filmas kainawes turbut 10k doleriu ir tai jej tiek kainawo kad jessica alba yra ir ten ta is greiti ir isiute pana waidian tai cia px yra jos ten tik del waizdo dark ai sygala pamaciau tai wapse ziauru"
Puiki iliustracija žmogaus, kuriam toks filmas nesuprantamas daiktas ir ji puikiai parodo, kam jis galėtų patikti. O bet kokiu atveju, jeigu kyla kažkokių neaiškumų ar dvejonių, paprasčiausiai pasižiūrėki treilerį apačioje ir viskas bus aišku, nes Mečetė man grynai toks filmas-treileris. Lyg filmas suviniotas aplink treilerį, o faktiškai juk taip ir buvo. Tad ko gi dar galima iš šito viniotinio norėt? Kiek ta tema galėjo būti exploitationiška, tiek ji išnaudota iki galo, pagrindinis aktorius visuose filmuose vertas aukso, čia gi pagaliau gavęs ir pirmaplanę rolę. Prisidžiūgavau ir prisižvengiau, negaliu sau leist rašyt mažiau nei 10/10, nes žinau, kad viskas prie ko čia neva galima kabintis yra daugiau išplaukę iš mano lūkesčių ir fantazijos, o ne iš kažkokios filmo kaltės. Tikiuosi, kad Mečetė žudis dar kartą! Ir bus dar daugiau absurdo, kraujo, sprogimų ir karštų pupyčių. Daugiau nepezant - labai, labai gerai.

1 comment:

puasa said...

Labai laukiau sito filmo,asmeniskai,dar jo nemaciau,bet greitu metu zadu perziureti! Perskaicius autoriaus nuomone,dar labiau noriu pamatyti,kad eina sau,gera ant sirdies kazkaip uz tuos zodzius,nes daug tikiuosi is filmo,o blogo autoriums pasitikiu,nes sutampa filmu skonis.