☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2007/08/20

PLANET TERROR

Pažiūrėjau ir antrąją Tarantino-Rodriguez‘o double feature GrindHouse‘o dalį – Roberto Rodriguez‘o PLANET TERROR. Nežinau kaip taikliau pasakyt – vos neapsimyžau iš to kokia ten jėga!!! Spurdėjau kėdutėje, juokiausi ir atrodė, kad tuoj apsiverksiu iš tos jėgos.

Tiesa gaila, kad pas mus kinuose neparodė visų netikrų treilerių – Don‘t, Thanksgiving, Werewolf of the SS (Tikri perliukai su kuriais dirbo Rob Zombie, Eli Roth etc.), parodė tik Machete, kuris atrodo išties taps filmu, kuris bus įdėtas tiesiai į Grindhouse dvd. Turėtu irgi būt jėga. Bet visus šiuos treilerius galite susirasti youtube.com tikrai verta.

Planet terror - kaip ir Death Proof išlaikytas tas senovinių kino teatrų stilius, tik čia tie trūkumai akivaizdžiau suplanuoti negu Tarantino filme. Bent jau man pasirodė, kad čia jie būtent ten kur reikia, ko pirmąjame filme taip nesijautė :) Ypač smagiai sužaista ta vieta kur sekso scena nutrūksta ir kino teatro administracija atsiprašo už trūkstamą kadrą haha.

Be to nutariau, kad išties gerai, kad pas mus šie filmai rodomi atskirai, ne tik dėl to, kad gali kiekvienam skirti daugiau susikaupimo ir dėmesio, bet ir dėl to, kad Death Proof veikiausiai nublanktu prieš šitą sprogimų ir efektų kupiną veiksmo šedevrą. Tikrai ne dėl to, kad Death Proof prastesnis, o dėl to, kad Planet Terror visko prifarširuotas: Zombiai, smurtas, seksas, kieti vyrukai, kietos pupytės, daugybė šūvių, marios kraujo, goro, efektai, sprogimai, nesustojantis veiksmas ir begalė absurdiško juodo humoro – ko dar reikia? Tai tobulas filmas visiems, kurie žavisi bent vienu iš paminėtų komponentų. Galėtum rėkti „Dar“ ir „Dar“ bet visko tikrai čia užtenka su kaupu. Nežinau kokiais žodžiais jį ir liaupsinti, manau jį būtina pamatyti be jokių kalbų. Pramoga garantuota 666% ir įspūdis turi likti tikrai ilgam, net ir tiem, kurie gali pasipiktinti šitu filmu. Mano galva tai tikras šedevras, o Rodriguez‘as - genijus. 10/10 Kolkas geriausias šių metų matytas filmas, Be kompromisų.

No comments: