☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2013/11/03

TWIXT

Naujas garsiojo Francio Fordo Coppolos filmukas su siaubo elementais, taip, to paties, kuris pastatė Krikštatėvį ir Apocalypse Now. Nelabai žinojau ko tikėtis iš tokios avantiūros ir gavosi savotiškai netikėtai, Twixt, tai tokia romantiška, gotiška siaubo istorija su keistokais pasivaikščiojimais po sapnų pasaulį drauge su Edgaru Alanu Poe.

Geriantis rašytojas sunkiai spaudžia naują knygą ir pardavinėdamas savo ne itin populiarias knygas, atvyksta į paslaptingą miestelį su neveikiančiu laikrodžiu. Čia jam patalkint pasisiūlo vietinis šerifas, kaip tik turintis šviežią lavoną morge. Kitoj ežero pusėj tūsina tokie juokingi gotai, kuriuos visi kaltina miestelio negerovėm, bet gana aišku, kad ne gotai čia kalti ir blogybių šaltinis kažkur kitur.

Užuot rašęs mūsų veikėjas geria ir atsijungęs tripina po savo sapnus, kuriuose pamažėle aiškėja miestelio negandų paslaptys ir drauge kuriasi jo naujoji knyga.
Gal ir gražu, bet galiausiai palieka aišku tik tiek, kad nieks neaišku, daugelis elementų atrodo nereikalingi ar perdėti. Bendras įspūdis susidaro kažkokio jaukaus gotiško sapno, tačiau deja man per saldaus. Gal ir nėra blogas filmas, gal ir visai idomus tam tikrais aspektais, tačiau paprasčiausiai turbūt nelabai mano skonio.

6/10

No comments: