☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2013/11/13

BATTLE FOR THE PLANET OF THE APES

Ties penkta dalimi beždžionės nejuokais išsiperdė. Jaučiasi, kad šis tęsinys pagimdytas iš reikalo, idant išspausti dar pinigėlių iš populiaraus išmislo. Tas smarkiai atsiliepia vaisiaus kokybei: filmas vaikiškas, naivus ir siužetiškai nereikalingas. Nuo pat pirmų minučių supratau, kad jei norėsiu juo mėgautis, nereikėtų kabinėtis prie visos istorijos laiko linijos, evoliucijos logikos ir kitų siužetinių skylių. Jų tiesiog per daug. Reikia priimti šitą dabartį, kaip fantasy pasaulį ir tiesiog įtikinti save, kad yra taip, ir viskas.

Deja, net su tokiom sąlygom ir nusiteikimu filmas ganėtinai prailgo ir nebuvo itin smagus. Toli nueita nuo pirmosios dalies, bet šį kart gal ne visai geru keliu, nepuošiančiu bendro Beždžionių Planetos įspūdžio. Nuo sci-fi klasikos daugiau priartėta prie Ksenos ir Heraklio nuotykių ir kam... Iš kitos pusės, tai jau penktoji dalis, būtų keista jai kelti tuos pačius reikalavimus...
Štai čia ir baigiasi seni filmai. Vėliau seka net du televizijos serialai, tačiau į juos kolkas leistis neketinu. Idomiau kaip istorija buvo perkurta, pervaizduota 2001-aisiais. Greit sužinosiu... O po to dar laukia du remeiko tęsiniai, LoL! Klampus reikalas tie primatai.

4/10

No comments: