☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2013/11/07

CARNIVAL OF SOULS

Jei kartais pasižiūrit šitą blogą, turbūt jau pastebėjote, kad aš daugiau mėgstu modernų horrorą, tačiau šiandien užsimaniau kažkokios senienos, tad pasižiūrėjau '62-ų Carnival of souls, dėl Wano duoklės Insidious 2, kuriame šį filmą jie ten rodė per teliką. Susiradau net nuspalvotą versiją, kad būtų kiek lengviau mano moderniai akiai hehe. Šiaip neblogas filmas, turi nejaukių vietų su vaiduokliais, suprantu, kad jis galėjo būti didelis įkvėpimas. Gal geriau ir nespalvotą reikėjo žiūrėt, kad pasimėgaut tuo vaiduoklišku blyškumu.

Tris moterytės mašina nurieda nuo tilto ir tik viena išgyvena. Ji pabėga iš nelaimingos vietos ir mėgina pradėti naują gyvenimą, tačiau jai sunkiai einasi, mat mirtis nuolat sėlina iš paskos ir kviečia ją grįžti.
Dėl amžiaus dabar sukirpimas gal jau atrodo kiek nerimtai, ta muzika ir peršokimai nuo vieno kadro prie kito... tačiau reikia tinkamai nusiteikti senam siaubiakui ir bus visai šaunu, plius reik turėt omeny, kad tai - nepriklausomas, b klasės kurinys. Į galą truputi prailgo, nors filmas ir nėra ilgas, vos 1h20min... Taigi bendri įspūdžiai tokie vidutiniški. Norėjau seno filmo, pasižiūrėjau, kolkas gana.

5/10



1 comment:

Forsaken said...

Kaip tik neseniai pažiūrėjau. Ilgokai ketinau tai padaryti, mat jau prieš kelis metus buvo labai sudominęs Lord Foul "Killing, Raping, Burning" viršelis su, kaip paaiškėjo, dėdule iš Sielų Karnavalo. Apie spalvotą versiją lyg šiol nė nebuvau girdėjęs, įtariu spalvos turėtų atimti dalį nejaukios atmosferos.
Žiūrėtos kopijos garso kokybė buvo prastoka ir niekaip neradau subtitrų, tai šiek tiek neigiamai paveikė peržiūrą, bet šiaip patiko. Dabar, praėjus kelioms savaitėms, man šis filmas jau ima atrodyti vos ne šedevras. Panašiai buvo su The Wicker Man(originalu, be abejo).