☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2013/11/13

BENEATH THE PLANET OF THE APES

Nors pirmąją dalį, stengdamasis būti objektyvus, oficialiai įvertinau aštuntuku, prisipažinsiu, man asmeniškai, ji verta dešimtuko. Po peržiūros jau kelias dienas negalėjau liautis galvojęs apie tą filmą, kaip ten achujėnai ir unikaliai viskas su tuo užmanymu ir įvykdimu old skūliniu, tai nutariau daryt savotišką maratoną visų Planet of the apes. Šitas pasaulis sukelia tikrą audrą berniukiškoje vaizduotėje, todėl žiauriai idomu kokia linkme vis dėl to buvo pasukta iš šitiek imanomų variantų! Antroji dalis prasideda kaiptik ten, kur mus paliko pirmoji.

Tęsinys pranoko lūkesčius. Tikėjausi tiesiog daugiau to paties, o čia pasukta visai naujom, dar kitokiom linkmėm, apie kokias nė nepagalvojau! Drąsus fantastiniai užmojai, gal moksliškai ir ne visiškai teisingi, bet originalūs, daug aprėpiantys ir dėl to nuostabūs. Alsuoja fantastikos klasika, primenančia senas knygas, kaip Kelionė į žemės centrą ar 20000 mylių po vandenių... tokio tipo sci-fi. Šiandien gal atrodo kiek cheesy, tačiau kažkodėl labiau kvepia šviežiena ir drąsa nei modernūs sci-fi, kurie stengiasi būti kuo tikslesni ir dažnai beje persistengia ar nusigrybauja.

Beždžionių puiki antroji dalis, einanti netikėtais keliais, taip drąstiškai, kad nė neįsivaizduoju kaip atrodys trečioji, tačiau jau nekantrauju pamatyti. Beje kiek semplų pažinau girdėtų iš įvairiausių mėgstamų grupių įrašų :) Nenoriu labai spoilinti, bet ko vertos vien mišios bombai! "Glory be to the Bomb, and to the Holy Fallout. As it was in the beginning, is now, and ever shall be. World without end. Amen."
Tas pats variantas - obejktyviai 8/10, bet su didžiausia meile. Ar tik nebūsiu šviežiai iškeptas beždžionių nekenčiantis Beždžionių planetos fanas? Toliau... Pabėgimas.

No comments: