☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2013/11/13

CONQUEST OF THE PLANET OF THE APES

Ketvirtoji Beždžionių planetos dalis koncentruojasi į beždžionių vergystę ir sukilimą mūsų pasaulyje. Kaip buvo nupasakotas beždžionių atsivertimas į savęs ir savo situacijos suvokimą trečioje dalyje, taip jis pilnai parodytas čia... Deja čia jau ir pratrūko nesamonių maišas taip, kad net man teks pripažinti jog pliusai jų niekaip nebenusveria. Viskas įvyksta per greitai, dvidešimties metų negana, kad beždžionės išmoktų regzti karinę strategiją!

Iškart man nepatiko ta teorija. Kodėl viskas negalėjo būti palikta atsitiktinumui arba nežiniai? Išgirdęs galvojau apie šimtus metų, kas realiai irgi mažai tikėtina, na, o čia gavosi tiesiog naiviai kvailai. Filmas išėjęs '72-ais, tad vaizduojamieji '91-ieji dar buvo ateitis. Tačiau įtikinamumo vistiek beveik nulis, kas kiek liūdina pagalvojus apie visai idomų pirmojo filmo užmanymą. Beždžionės staiga prigauna krūvą proto ir kelia riaušes... Gal ir idomu... ir nematyta, tačiau šį kartą atrodo nekaip.

Teigiamas bruožas gal toks, kad regis vėl mėginta rimčiau žiūrėti į visą frančizę (nesvarbu, kad nesigavo) atsikratyta bereikalingo humoro, kuris biški rėžė jutimo organus trečioje dalyje, tačiau visvien filmuko tai nedaro mažiau kvailu, tad Conquest kol kas pirma tikrai vidutiniška dalis visam seriale. Žiūrėsim kaip bus toliau... Beje, asmeninis pastebėjimas, filmas beveik visas filmuotas tarp, tuomet dar šviežių, Los Andželo dangoraižių ir visa ta sterili aplinka naktyje, baisiai priminė La Defense rajoną Paryžiuje. Teko ten naktį pašmirinėti, tai jausmas toks lyg beždžionės visą laiką lakstė būtent ten ;) Žiūrimas reikalas, bet palyginus - prastokas ar geriausiu atveju - vidutiniškas.

5/10 ...ir čia gan dosniai

No comments: