☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2013/11/13

ESCAPE FROM THE PLANET OF THE APES

Trečioji Planet of the Apes dalis perkelia mus iš išvirkščiojo beždžionių pasaulio į mums pažįstamą - mūsų pasaulį, kuris, jau susipažinus su pirmųjų filmų realybe, išvirkščias tampa dar kart. Idomi koncepcija ir turbūt neišvengiama, žinant kaip baigėsi antrasis filmas. Tačiau nors perdėm nustebęs nebuvau, kad nutarta veiksmą perkelti į mūsų šiandieną, vistiek buvo žiauriai idomu pamatyti kaip tai klostysis.
Būdas kaip veikėjai "pabėga" atrodo pritemptas ir mažai tikėtinas, nes toks aišku ir yra, tačiau užsukta gera pinigų darymo mašina, tad kur jau dėsies, tenka tiesiog susitaikyt.

Kaip jau pastebėjau, nedaug mes skiriamės nuo tų beždžionių, tad ir nuotykiai čia panašūs, tik vietoj akmeninių urvų čia turim aštunto dešimtmečio Los Andželą. Veikėjų atitikmenys čia taip pat yra, tik dabar reikalai žmonių rankose. Neišvengiamai šitas tęsinys pametė ir kiek rimtumo. Daugiau primesta humoro, kuriozų, žmogiškų dalykėlių. Per tai nukentėjo pirmųjų filmų šaltis ir unikalumas. Nebėra tos bauginančios muzikos ir blyškios postapokaliptinės atmosferos. Bet what do you expect... Svarbiausia labai idomiai susižiūrėjo Pabėgimas. Nebe taip stipru, tačiau serialui įsukti tik dar daugiau malkų į liepsną, o daugiau iš trečiosios dalies nedažnas ir drįstų reikalauti. Važiuojam toliau.

7/10

No comments: