☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2008/06/21

LEGION OF THE DEAD

2001-ųjų Vokiečių režisieriaus-gorerio Olaf'o Ittenbach'o juodoji komedija. [Iš siaubo maniakų girdėjau kalbas, jog geriausi vokiečių goreriai - Butgereitas, Schnaasas ir Ittenbachas. Kadangi Buttgereitą jau kažkiek pažįstu iš NEKRomantik, Schramm, Todesking, tad nusprendžiau, kad būtina pastudijuoti ir kitus paminėtuosius, ne tik todėl, kad Butgereito darbai nerealūs, bet ir šiaip visi sako, kad Japonų ir Vokiečių goras - pats geriausias.]
Iš pavadinimo sprendžiau, kad išvysiu zombių mėsmalę, tačiau truputi nepataikiau. "Legion of the dead" kai kuriuose epizoduose daugiau gal palygintinas su tokiais filmais kaip "From dusk till dawn", "Demon Knight" ar net "Devil's Rejects", turi panašių scenų ir vaizdų. Su zombiais tikrai nelabai susiję. Čia viskas gan idiotiška, jokios rimtesnės minties nėra, filmo esmė - beprasmiai kvaili ir smurto kupini juokeliai, susijungiantys į vieną tikrai puikią pramogą, epizodai, kurių kiekvienas turi savotišką savo mintelę, nuotaiką ir prikolą. Nesuprantu kodėl imdb, tiek mažai duota, nors kritikuojančiųjų argumentai ir išties pagrįsti, bet nejaugi negalima taip atpalaiduoti smegenų, kad tokia kvailoka pramoga virstu puikiai praleistu laiku? Nežinau, su "Legion of the dead" man ir stengtis nereikėjo - sėdėjau pakerėtas, išsižiojęs ir išsišiepęs, nepaisant to, kad vaidyba [tiesiog žavingai] tragiška, dialogai ir pokštai beveik iš multikų vaikams, o pati istorija visiškai beprasmė, absurdiška ir turbūt galėjo būti sugalvota jau viską nufilmavus, bemontuojant ;) Personažai tikrai nerealus, išprotėję, garantuotai įsiminsiantys, nors dabar net neišvardinčiau ką ten kuris iš tiesų veikė ir ko norėjo :)
Viskas perdėtai kvaila ir "kreizi", bet kratinukas tikrai geras, labai tinka goravam pachmielui su alum ir mėsainiu. Svyruoja nuo Tarantino stiliaus bajeriukų vos ne iki Tromiškų perdimų ir smegenų taškymų. Prie viso to, iš šito filmo dar paimtas tas nerealus mano mėgstamiausios gore-grind grupės Last days of humanity semplas iš jų priešpaskutinio ep, kur vyrukas pasakoja apie nelaimingų tranzuotojų likimą :)
Yra dar kažkoks 2005-ų filmas tokiu pat pavadinimu, tad nepainiokit.

No comments: