☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2008/06/07

LOFT a.k.a. ROFUTO

Tęsiu "lėto" Japoniško siaubo meistro Kiyoshi Kurosawa filmų peržiūras. 2005-ųjų LOFT arba ROFUTO, dar viena paslaptinga ir kraupi lėto-veiksmo vaiduoklių istorija. [Žiūrėti Seance, Kairo, Sakebi, Cure]
Populiarių meilės romanų rašytoja nekaip jaučiasi todėl jos vadybininkas išnuomoja jai namelį gražioje vietovėje, kad ji nurimtu ir greičiau pabaigtu savo knygą, kurią jis nori parduoti. Romanas rašosi nelabai nuoširdžiai, nes vadybininkas ją spaudžia dirbti, o jai visai ne tas galvoje, nes šalimais išnuomoto namelio stūkso paslaptingas, šiurpus pastatas nepermatomais langais. Naktim ten bastosi neiaškus vyriškis ir tampo kažką panašaus į žmogaus kūną. Šie vaizdiniai ir gandai apie gretimame vandens telkinyje rastą 1000-io metų senumo mumiją neduoda moteriai ramybės.
Vėliau šis suprantamas ir gan tradiciškai atrodantis siužetas ima painiotis, įviniojamas žmogiškasis tragizmas ir vaiduokliai. Prasideda tikras košmaras K. Kurosawos stiliumi. Veiksmas toks pat "ištįsęs" kaip ir kituose jo filmuose, tad jei jus gasdina taip vadinamos "nuobodžios" vietos, kur per tris minutes neiššoka nė viena klykianti pabaisa tai galite drąsiai aplenkti šitą filmą. Bet jei ieškot rimtos, beveik epinės ir tikrai košmariškos siaubo istorijos tai patariu nuoširdžiai susikaupti ir žiūrėti vienam. Geras dark-ambient garso takelis ir superinis nufilmavimas manau pagrindiniai "įspudžio darytojai" šitame filme. Jie padeda perteikti ir gilią istoriją, tačiau jei nepavyks įsijausti, nesuprasit nei žinutės nei pajusit kokį malonumą, tad su draugais prie alaus tokį filmą žiūrėti griežtai draudžiama. O man, Kiyoshi Kurosawa kolkas geriausias asian ghost filmų režisierius. Įdomu, ar pats jis miega ramiai?

No comments: