☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2008/06/28

PUREI a.k.a. PRAY

2005-ųjų [nors šitame šaltinyje rašoma, kad 1990! Matyt tiesiog klaida] Japonų siaubo filmas pasakojantis apie nusikaltėlius pagrobusius mergaitę dėl išpirkos. Jie atitempia ją į uždarytą mokyklą, tačiau ji pasirodo ne visai normali. Tai yra - ne visai gyva. Aplink pradeda dėtis visokie keisti dalykėliai.
Kas nepatiko: nėra normalaus siužeto, didžiają filmo dalį veikėjai tik bėgioja ratais toje pačioje vietoje, atrodo, kad patys nežino ko nori ir siekia, tarsi kūrėjai būtu dirbtinai tempę ir taip neilgą filmo trukmės laiką. Truputis spoilerių: onanizmas kažkoks - mergaitė pasirodo, nieko nesako, arba išlemena vieną kitą žodelį, tada vyrukas bando iš jos gauti kažkokią informacija, o ji op ir pabėga. Ir taip kokius 15 kartų, be jokios normalios priežasties! Taip ir smaukosi veikėjai pirmyn - atgal visą filmą, neaišku dėl ko iki pat galo, kol neva atskleidžiamos kortos ir kažkas paaiškėja (ar bent jau turėtu. SPOILERIAI: Wtf ten buvo su ta dingusia dukra? Kodėl ji visus žudė? Ir ką reiškia gale tos mergaitės pasakyta frazė? Truputi susipainiojau). Ir be to - iš j-horror'o visada tikiuosi būti pašiurpintas, o šitas filmas ne tik truputi nuobodokas, bet ir visai nebaisus.
Kas patiko: Filmo keistumas. Visas jis vyksta vienoje vietoje, tai atrodė kaip trūkumas, tačiau pamažėle tas smaukimasis kažkaip užbūrė ir maždaug ties 50-a filmo minute labai giliai užmigau. Tikrai, sakau tai ne ironizuodamas, labai idomiai suveikė. Užmigęs saldžiu dienos miegu, net apsiseilėjęs, susapnavau kokias keturias skirtingas šito filmo pabaigas [Na va, visgi siaubo filmai daro įtaką žmogaus psichikai :) Todėl nežinau ar iš tiesų geras/sveikas sumanymas buvo niekur nekišti nosies, užsikalti langus ir žiūrėt siaubekus, bet man patiko toks poveikis] vėliau atsibudęs pažiūrėjau tikrąją pabaigą ir nors ji buvo gan nuspėjama, vistiek kažkaip patiko man savo paprastumu ir tuo naiviu, "gerietišku" ramybės jausmu. Vėl Spoileris: turbūt įdomiausia vieta šitam filme ir buvo tas finalinis vaikiškas pokalbis su vaiduokliu.

Gan vidutiniškas, neslepiantis jokios rimtesnės minties apmastymams [vietomis tikrai tūpas] ir nelabai tvirtai suklijuotas, tačiau visgi paliekantis savitą skonį ant lūpų apsilaižymui Azijietiškas horroras.
Treilerio čia įdėti neduoda, bet jį galite pamatyti paspaudę šitą nuorodą http://www.youtube.com/watch?v=h5tO1CP1RQY

Dar yra special features'ai. Reikės mesti akį, gal ten kas gero...

No comments: