☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2008/06/16

DARK FLOORS

Karoče, naujas grupės Lordi sukurtas siaubo filmas. treileris atrodė tikrai neprastas, net pagimdė kažkokią viltį, kad tai bus ne šūdas, tačiau deja, teko labai nusivilti. Žinoma gal net ir nereikėtų stebėtis, bet jau senai nemačiau kažko tokio bukaprotiško, kad net neištverčiau iki pabaigos.
Toliau yra didelių spoilerių: Mergaitė sunkiai serga kažkokia liga, ji atrodo kaip ištraukta tiesiai iš kvailiausio Merlin Menson klipo, pastoviai rėkia "man reikia raudonos kreidelės" ir paišo juodai-raudonas piešinėlius-makaliūzes apie pragarą. Jos tėvas, toks neva neutralus teisybės ieškotojas sugalvoja ištempti ją iš ligoninės, nes mano, kad kurnors kitur jai bus geriau. Su grupele žmonių jie sulipa į liftą, bet anas nuveža ne kur paprašytas, o kažkur "po velnių". Kolkas viskas atrodo visai neblogai, tikrai padirbėta su atmosfera, visa ta Silent Hill'ine aplinka (mirgančios šviesos, apsilupę sienos ir t.t.)
Žmonės surinkti pagal pačią nučiulpčiausią klišę - sunkiai serganti mergaitė, kurios liga ir aiškiaregystės net kažkaip nervina, jos "pagrindinis veikėjas" tėvas, visų nemėgstamas, niurzgantis ir tik savo kailių besirūpinantis racionalistas, graži medicinos seselė aišku skirta nukabinti tėveliui, "gerietis" juodukas, kuris gali išspirti duris jei kam reikia ir apšepęs valkata, kliedintis nesamones ir akivaizdžiai žinantis kas čia darosi. Taigi kaip jau sakiau, jie ima klaidžioti tamsiais staiga-tapusios-apleistos ligoninės koridoriais ir atrodo jau tuoj pagalvosi, kad gausis visai neblogas "Langoljerų" ir "Silent Hill'o" mišinys kai straiga OMFG iššoka gargaliujantis LORDI narys. Tai ko LABIAUSIAI BIJOJAU susilaukti iš šito filmo, iš tiesų ir nutiko. Veikėjus ima vaikiotis kažkokia tragiškai komiška klykianti dvasia ir visi iki vieno Lordi nariai, kurie tikrai galvoja, kad yra baisūs. O sukurti tą atmosferą juk tikrai kainavo keletą dolerių :/ Ir jūs galvojat, kad tai blogiausia? Lordi nariai dar ir kandžiojasi, gargaliuoja per pitch-shifterius, griauna sienas ir "kažką" krapšto užsisukę ir uždenge savo "paltais" XD ... Mano kantrybė galutinai trūksta kai mergaitė piktu žvilgsniu nubaido "piktą" dvasią, ties 1h 3min. šito filmo [Taip, aš iš tiesų tiek ištvėriau]. Susiemu pirštais tarpuakį ir soaudžiu shift + delete. Kas ir už ko mane patraukė žiūrėti šitą filmą???
Vienu žodžiu - visiškas šūdas ir laiko gaišimas. Žiūrėk šitą "siaubo" filmą tik tada, jeigu Lordi tau - metalas. Einu po dušu, gal pavyks "nusiplauti" šitą.

4 comments:

Anonymous said...

ha ha
thought so.
Anyways prie progos reikia pažiūrėti, negi ten taip jau blogai.
Gal bent gera komedija :D

-kiras- said...

nelabai :)

Anonymous said...

:) Na traileris gan neblogas buvo ir žadėjau paspoksoti, bet perskaičius truputi praėjo norai :D

Anonymous said...

Užsimečiau litriuką alučio ir nutariau visgi pažiūrėti...
Ideja nebloga, gal šiek tiek nučiulpta, bet gera.
Jei Lordi "monstrus" pakeitus į kažką tokio labiau abstraktesnio, manau, gautusi visai nieko filmukas ;)
Ko gero filmas labiau patiktų būtent tiems kas nežino kas yra Lordi ir kaip jie atrodo arba mažiem vaikučiam, kuriems patinka šita grupė :)