☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2007/04/07

DER TODESKING


Tai trecias Jorg Buttgereit'o filmas, kuri ziurejau. Viens draugelis rekomendavo ir sake, kad pats stipriausias. Na, manau skonio reikalas. Man asmeniskai tai sis filmas silpniausias is visu triju... Visgi nelyginant - labai geras filmas. Taciau, kaip ir anie du - ne kiekvieno akiai...
Man, maciusiam SCHRAMM ir NEKRomantik jau buvo aisku ko tiketis, todel galbut del to likau maziau nustebes. zmogui ziurinciam vien holivudine produkcija galbut Der Todesking butu isvis nesuprantama... As tai Gavau tai ko ir laukiau. Visvien islaikytas tas stiprus filmo krypimas i meninio statusa, visvien daugybe klausymu paliktu galvoje, taip ir nezinant, ar kazkas nepabaigta issakyti ar kazko neleido galimybes ar atvira erdve palikta specialiai, o gal tik man cia kazkas neaisku. Tokio filmo interpretaciju gali buti daugybe, ir butent tuo jis ir zavus, bet ar gali jis duoti kazka aiskaus? Ir ar to reikia?
Uzpludusia gan abstrakciu emociju virtine mane visai suzavejo, bet siek tiek likau nesuprates minties. Cia matyt vienas is tu atveju kai daugiau reikia pajausti negu suprasti ar ismastyti. Kadangi taip yra tai ir papasakot nelabai galiu ka. Reiketu pamatyti paciam.
"Der Todesking" - Vok. Mirties karalius. Apie mirti sis filmas ir pasakoja. Daug simbolikos, metaforu. Filosofinis perliukas - tikrai ne kiekvieno nosiai. Tarpusavy beveik nesusiejamos istorijos perskirtos puvancio lavono vaizdu, man regis nufilmuotu tuo plastelininio-judesio budu, ka visada labai megau ir gerbiau. Sis vaizdas tarsi surisa visas tas nuotrupas, privercia susimastyt. Vieni epizodai labai hipnotizuojantys ir itraukiantys, kiti - kiek maziau vyke, labiau leidziantys mintims nukrypti i sali. Galbut taip yra del to, kad vieni labiau siejasi su paties ziurovo patirtimi, kiti maziau. Vieni artimesni, kiti tolimesni.
Muzika kaip ir kituose sio rezisieriaus filmuose - auksine. Labai dziaugiuos, kad turiu soundtrack'a, o ir gore grind albumuose jau teko girdeti sias melodijas...
Visgi jei aniem dviem filmam galejau rasyt 10/10, sitam gal tiek neparasyciau... Nezinau kas man uzkliuvo. gal jei netureciau su kuo lygint tai butu kitoks ispudis. Pasakodamas pasaliniam zmogui tikrai neivardinciau kas man patiko maziau, viskas cia gerai.
Manau prie progs imsiu ir paziuresiu si filma dar karta. Gal kanors naujo suprasiu/pajausiu ziuredams i ta maggot'su shoki... Visgi ir pirmas ispudis kartais buna teisingas. Juk ne kiekvienas gero rezisieriaus darbas turi buti idealus. Sitam truksta vos kruopeles :) Betkokiu atveju - vistiek tikrai vertas demesio. Ne kasdien toki pamatai.

No comments: