☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2007/04/27

HANNIBAL RISING





HANNIBAL RISING tai jau ketvirtas filmas apie izymuji Kanibala kilusi is Lietuvos - Hanibala Lekteri. Si dalis yra visos istorijos prieshistore, pati pradziu pradzia todel itikinancios Antonio Hopkinso vaidybos cia nepamatysite. Istorija pasakoja apie Lekteri jaunysteje. Pradzioje kol jis dar visai vaikas, o po to kai jis jau jaunuolis. Ziurovas pamazu susipazista su maniako gyvenimu ir dabar regis jau viskas aisku. Kas, kaip, kodel. Nemanau, kad reikalingas dar vienas tesinys. Tiesa sakant ir be sito buvo galima apsieiti :) Nors paziureti visai idomu i megstamo herojaus nuotykius, bet siaip tai pats filmas - nieko ipatingo. Gan ishtestas niurus trileris su daug kalbu. Kas tikrai gerai padaryta tai kaip ir visuose sios serijos filmuose - zudyniu vietos. Ziaurios, rafinuotos, pateiktos ne taip ir atvirai, bet del to dar nemaloniau kazkaip. Bet siaip tai tikrai prasciausias filmas apie Lekteri.
Daznai pastebiu, kad blogis gimsta is skausmo. Cia irgi ne isimtis. Hanibalas Lekteris - karo produktas, mazas stebejes kaip zusta jo tevai (Mama - Ingeborga Dapkuntaite!) ir kareiviu suvalgoma jo sese... Su laiku auga ir kersto troskimas. Uzauges Lekteris, kuri naktimis kankina kosmarai prisiekia surasti visus tuos kareivius, kurie nuzude ir suvalge jo seseri. Viena po kito jis juos negailestingai zudo. Gale Hanibala vaidinantis aktorius stiliumi man ima panasheti i Patrika Beitmana is "American Psycho" ;)
Pabaiga skystoka, daug kas skystoka... O gal jau as islepau ir pripratau prie smurto ziuredamas siaubo filmus? Labai malonu, kad dalis veiksmo vyksta Lietuvoje. Gaila, kad filma ziurejau dubliuota rusiskai tai neisgirdau Lietuviu kalbos, bet kazkas minejo, kad vietomis girdisi :) Tad kol Lietuvoje praktiskai nera siaubo filmu galime pasidziaugti bent jau tuo.
O siaip tai Hannibal Rising antrakart ziureti vargu ar ryzciausi. Desimbaleje sistemoje parasyciau koki 6.5....

p.s.:
Va cia yra labai nebloga recenzija, kuriai visai pritariu.

2 comments:

Unknown said...

Dėja filmas filmuotas ne Lietuvoje, o Austrijoje, kuri režisierių nuomone panašiausia savo kraštovaizdžiu i Lietuvą. Kiek žinau toks pasirinkimas padarytas dėl finansų.. :/

Anonymous said...

uoj.. buciau linkusi labai nepritarti del prasciausios dalies..
1. "Manhunter" yra absurdiskas ir tiesiog pasisaipymas is Hanibalo..
2. "Hannibal" gerokai labiau popsovas nei "Hannibal rising" [mano nuomone]
o del Hopkinso.. na Jam niekas neprilygs..