☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2012/12/14

GHOST MONTH

Skaitau dabar šito režisieriaus Danny Draven knygą "The Filmmaker's Book of the Dead: How to Make Your Own Heart-Racing Horror Movie", joje jis kaip pavyzdį nuolat kiša savo šitą Ghost Month: "kai statėm ghost month tai darėm tą, o kai statėm ghost month tai darėm aną..." etc. Pagalvojau, kad šiaip nė vieno filmo jo nemačiau ir kad jau skaitau pirmą knygą, po devyniasdešimt dviejų metų pertraukos, tai gal reik pažiūrėt tą jo Vaiduoklių mėnesį. Na, mielas filmukas, ypač jei gilintis į efektus, į tai kaip ten viskas nufilmuota ir t.t. gal ir idomu pirmas 40 min., tačiau vėliau vistiek pasidaro nuobodu.

Mačiau ant plakatų lyginamas su Pagieža etc, nu tikrai nieko panašaus, čia toks šiaip kuklus, mažabiudžetis amerikonų filmukas su tokiom OK vaiduoklių scenom, ne daugiau. Kokia Absentia, su turbūt dar mažesniu biudžetu, sutrėškia šitą kaip vabaliuką. Smarkiai ištestas, būtų drąsiai galima apipjaustyt bent 20min. Aktoriai tikiu nuoširdžiai dirbo, bet galutiniam rezultate vaidyba vistiek kažkaip gerą sūrį išspaudžia, ko pasekoje yra labai hilarious scenų, kaip pavyzdžiui šita. Dėl tokių dialogų ir kitų dalykėlių aš mėgstu tokio lygio filmus, bet kokiam horror skeptikui nereikėtų jų rodyti.

Nu ir daugiau nežinau ką pasakyti, toje knygoje kalbama apie techniką, tai techinškai filmas tvarkingas, bet kas iš to. Istorija gana zanūdna - savotiško grožio amerikonė atsikrausto dirbt namų tvarkytoja pas keistą pagyvenusią kinę ir jos tetą. Šios gyvena toli nuo miesto, gamtoje, kuri tampa puikiu prieglobščiu veikėjai, norinčiai pamiršti savo psichopatą vaikiną. Septintas metų mėnuo - Kinijos vaiduoklių mėnuo, kuomet pragaro vartai laisvai atidaryti ir pro juos vaikšto kas tik nori, taigi mergaitei ima rodytis visokios šmėklos. Gerų yra vietų, kai, tarkime, vienu metu, veikėjai (turbūt ir režisieriui) pačiai to nesuprantant, iškyla toks grėsmių trikampis...
Iš toliau pažvelgus man patiko, tikrai ne taip blogai, kaip imdb vertina tik galėtų trumpesnis būt. Turbūt čia panašiai kaip gert kokią naminę, jei pačiam smagu - gerk į sveikatą, bet draugo geriau nenuodyk.

6/10




No comments: