☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2012/12/14

CLASS OF NUKE 'EM HIGH

Troma, troma, troma... ką gi apie tave dar papasakoti. Kas kart kai pažiūriu kokį Tromos filmą, nebežinau ką naujo pridurti, kas kart taip panašu ir kas kartą taip pat gerai. Žiūrėjom su draugu ir alum, tai nutarėm, kad turbūt reiktų parašyt vieną gerą straipsniuką apie tai kaip ten viskas yra ir likusius kartus tiesiog dėti nuorodą į jį :) Na tai čia tas pats: ta pati klasikinė Troma, paties viršininko Kaufmano režisuota '86-ų klasika ir pasididžiavimas.

Sendamas vis daugiau matau ir suprantu kaip viskas yra (dvitaškis d didžioji), tad dabar jau išneša kopūstas, kad Troma nėra tokie ir bebiudžečiai namudinukai: šita Niu Jorko kompanija įtakojo ir padėjo iškilti daugybei žymių žmonių, kurie dabar yra A klasės aktoriai, holivudo režisieriai ir t.t. Class of nuke 'em high puikiausias jų darbų pavyzdys, neatsiliekantis nuo geriausių perlų. Čia kaip visada bus papų, bezdalų, burbuliuojančių toksinių atliekų, kraujo, jaunatviškos muzikos, išradingų skarmalų ir t.t. Mačiau ir tęsinių pora yra išvemta, reiks gal susipažinti prie sekančio alaus.

Istorija vėl vyksta "Tromavilyje", kuriame mokykla stūkso prie pat atominės elektrinės. Ši aišku nelabai saugi,  viskas ten varva ir pan. Vietiniai pankai - blogiukai iš čia perka žolę ir užperka partiją išmirkusią kažkokiuose toksiniuose šūduose. Nusprendę, kad tai - tik privalumas, jie pavadina šiuos narkotikus - atomic high ir visiems iš eilės juos pardavinėja savo mokykloje. Ant nosies vakarėlis, tad prikėjų netrūksta, visi ankščiau ar vėliau papeša atominį jointą, o tada prasideda linksmybės: įvairiausios mutacijos, monstrėjimai, degančios odos, agresijos priepuoliai... Užverda toks balaganas, kad sunku ir suprast, kas realiai vyksta, tačiau Tromos balaganas geras ir žavingas, jį stebėti visada gera.

9/10

No comments: