☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2012/12/12

THE MAN WITH THE IRON FISTS

Vėl Tarantino klijuoja savo vardą ant neaiškios kilmės produktų ir jaučiu tai didžiausia, jei ne vienintelė priežastis, dėl kurios žmonės žiūrės šitą filmą. Žmogus plieniniais kumščiais tai toks savotiška beskonybe kvepiantis nesusipratimas, kartais primenantis nepagrįstai išsitęsusias Kill Bill finalines scenas, o kartais visą tą hipertrofuotą Japonijos gore absurdą, bet ne iš gerosios pusės. Labiausiai ko gero tikrai panašu į Sukiyaki Western Django, tik subtilybės dar mažiau, o jos čia labai reikėjo, tam, kad atskiesti daug neapgalvoto ar neapšlifuoto Heraklio ir Jolajaus šūdo.

Kaip režisierius čia debiutuoja reperis RZA. Blynas su daug grietinės, bet vistiek prisvylimų nepaslėpsi, daug dar jam mokytis šito meno reikia, jei norės papasakoti istoriją įtikinamai, o ne tik atakuoti žiūrovą veiksmo makalyne. Kas dedasi sunkoka suprasti, o kai supranti, tai nelabai ir rūpi, siužetiniai siūlai labai ploni ir esantys čia tik tam, kad parodyti visą tą išprotėjusį veiksmą... ir čia jau suprasite kodėl išvis šnekam apie šitą filmą: exploitation. Tai kvailas pramoginis veiksmo filmas ir už tai jį reikės pagirti. Jokio subtilumo, jokio intelekto, erzinantys personažai, nedatempti stereotipai, bet užtat smagus veiksmas, o taip pat ir žiupsnelis fantastikos.

Kraujas, išradingi ginklai, gravitacijos nepaisanti choreografija, prostitutės, - tai geri dalykai. Tačiau "geras-blogiukas" Ruselas Crow su visiškai bereikalinga įvadine scena, užguitas kalvis, buvęs vergas RZA, į pabaigą nei iš šio nei iš to tampantis Jax'u iš Mortal Kombat ir neįtikimai greit - pagrindiniu keršytoju, visi tie angliškai nusišnekantys Kinai su perukais, remiksuotas repas prie martial arts kovų scenų, na nieks čia man nesižiūri normaliai. Daugiau tūsas kūrėjams, nei kokia nors išliekamoji vertė. Didelė, stambi, riebaluota beskonybė ir tiek, tačiau priėmęs visą tą kvailystę, vistiek gali smagiai išsėdėt iki galo ir dar pasimėgaut pabaigos titrais, su besimaivančiais aktoriais. Taigi sakyčiau toks labai prieštaringas filmas, suprasiu visus kam jis patiks ir visus kas jo nekęs, nes pats net nežinau kaip jaučiuosi. Nebūčiau linkęs rekomenduoti: kažko labai daug norėta ir nedadaryta, o kas padaryta, padaryta gana kvailokai ir pro šalį. Subtiliaiu ir preciziškiau kažkaip reikėtų, vyrai.

5/10



No comments: