☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2012/12/30

FEED

Keistas, įdomus ir blogas 2005-ų Dead Pit režisieriaus filmas. Keistas, nes paliko įdomią sapno nuotaiką, užhipnotizavo, nukėlė į neaiškų jausmą, kuriame dar niekad nebuvau ir dabar sunkoka tą savotišką nuotaiką nupurtyti. Įdomus dėl to, kad sukėlė neįprastų etinių klausimų: ar galima nusikaltimu laikyti tokį atvejį kai koks psychas prašosi kito psycho suvalgomas? Blogas dėl to, kad kaip istorijos pasakojimas filmas yra nesubalansuotas, nesureguliuotas ir atrodo kaip padrikas pezalų kratinys.

Atsimenat neseniai įvykusią istoriją, kur vienas bičas norėjo, kad jį suvalgytų, tai kitas iškepė jo penį ir jie kartu juo užkandžiavo, po to atrodo tą vyruką visą į sloikus sukišo pagal jo valią, tai filmas pradeda nuo panašaus įvykio ir toliau vysto temą. Ar nusikaltimas ką nors per prievartą nutukinti? Gal būt net tiek, kad privesti žmogų prie mirties, tačiau jo paties valia? Pagrindinis veikėjas toks internetinis detektyvas, kurio darbukas palaimina jį štai tokiomis bylomis: psychai savanoriai kanibalai, pedofilijos tinklai ir panašiai. Jo akį patraukia maisto fetišo tinklapis, kuriame gali stebėti, kaip boba kasdien maitinama storėja.

Filmas sukelia ne tik įdomių minčių apie teisinį aspektą, bet ir šiaip apie visą ėdimą ir vartojimą. "Vartojimas yra evoliucija" teigia pagrindinis blogiukas. Maisto fetišas toks grubus ir tiesmukas būdas tas mintis parodyti / sukelti, filme dažnai supainiojamas ir su kažkokia erotika. Sunku pasakyti kokią žinutę kūrėjai norėjo užkoduoti, nes nepaisant įdomios temos - filmas tiesiog prastai padarytas. Pasakojimas chaotiškas, garso takelis erzinantis, veikėjų elgesys netikroviškas, vienos scenos ištemptos, kitos per greitos, atrodo, kad montuojant buvo mažai blaivaus proto, todėl galutinis variantas toks nervinančiai keistas. Nežinodamas kaip reaguoti, gal paliksiu šitą filmą prie pasakaičių skilties. Siaubo pasakaitė pasakoti prie laužo, vargiai ar galinti nutikti realybėje. Prastas dalykas, bet tikrai išskirtinis ir įsiminsiantis. Filmas apie kurį turbūt įdomiau kalbėti, nei jį žiūrėti.

5/10



No comments: