☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2012/12/23

CLOUD ATLAS

Turėjom pakvietimus į kiną, galioja iki metų galo, tai jau spaudė laikas nueiti ir kažką pasižiūrėt. Lietuvos kino teatruose tai tragedija kažkokia, ne tik, kad naujo Silent Hill neatvežė, bet kolkas nematau ir naujo Tarantino filmo reklamų, nenustebsiu jei ir to neparodys debilai. Tai peržiūrėjom repertuarą, vieninteliai dėmesį patraukė Hobitas ir šitas. Į Hobitą manęs su pagaliu nenuvarysi, per Žiedų Valdovą užmigau keturis kartus, tad ilgai galvos laužyt į kurį eit - nereikėjo.

Debesų žemėlapis prabangus, gudrus filmukas, pasieksiantis plačią publiką, tad daug apie jį nekalbėsiu. Buvau nuteiktas, kad bus nieko gero, bet man asmeniškai visai patiko. Idėjos jo aišku nerevoliucingos, kaip mano kai kurie žiūrovai, jokio naujo filosofinio klodo jis neatveria, viskas matyta, suprantama ir aišku. Tačiau labai gražu vizualiai, padaryta su tinkamu subtilumu ir visumoj gaunasi tikrai įspūdingas epas. Jei ne savo mintimis tai bent gražiu istorijos (ar tiksliau - istorijų) papasakojimu.

Smagu matyti kaip persikūnyja tie patys aktoriai, juokinga matyti baltuosius su "azijietišku" grimu, taip pat šmaikštus ir atvirkštinis variantas. Patiko ateities Korėjos vizija, patiko, kad vaidina mano mėgstamas Jim Sturgess iš Heartless, patiko Tomo Hankso įkūnytas mafijozas, nes paprastai jis vaidina kažkokius pastumdėlius. Pagirtinai linksmos muštynės Škotijos bare, noriu į Škotiją.

Didžiausi trūkumai - trukmė ir saldumas. Per tris valandas nuolat kartojama tai, kas aišku jau po pusantros, nors žinoma gerai kai kine gali pasimėgauti už "pilną kainą". Saldėsio, cukraus kiek per daug, mane kaip eilinį žiūrovą maloniai masturbuoja hepi endas, bet čia jų kokie septyni gal, per daug romantiškai išsiriša viskas. Bendrai paėmus tai puikus, įdomus filmas. Gal greičiau pasimiršiantis, tačiau tikrai entertaining kiekviena savo minute ir tikrai ne toks šūdas, kaip daug kas teigia internete ir t.t. Susidaryti savo nuomonę rekomeduoju!

8/10




No comments: