☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2012/12/16

GRAVE ENCOUNTERS 2

Netikėtai gera pirmoji dalis susilaukė didelio pasisekimo, todėl natūralu, kad gana greit pasirodė ir tęsinys. Galima burbėti, bet tokie jau industrijos dėsniai, filmą pirks ir žiūrės dėl pirmosios dalies sėkmės, turbūt dėl tos pačios priežasties ir pats susiviliojau, tad kodėl gi ne. Tęsinyje atskleidžiama daugiau istorijos, bet pametama labai daug paslapties, baisumo ir žavesio. Kažkas panašaus menu nutiko kai pasirodė [REC]2.

Mums pasiūloma versija, kad pirmas filmas iš tiesų yra tikri kadrai ir antras filmas statomas ant to pamato, kad pirmo filmo fanai važiuoja įsitikinti tų vaizdų realumu. Pasitelkiama daug šiuolaikinių savokų: video blogeriai, filmų reviewsai, pasibeldžiama į L.A. kino industrijos užkulsius. Kažkokia intriga užsipina, bet bendrai paėmus atrodo kaip išjuoktinas bullshitas.

Istorija čia daug kvailesnė ir mažiau įtikinama, vietomis persūdyta intrigų, fantastikos ir veiksmo, būtent dėl to prarandamas tas baisumas, esminis siaubo filmų elementas, tačiau nuo to nesidaro mažiau įdomu. Iki pat pabaigos žiūrėjau išsižiojęs, nors ne kartą ir ne du norėjosi rėkti "Ou Kaaaamon!" Bet tai dažnas atvejis su tęsiniais, tad užskaitome vykusį, kaip tęsinį. Nedaro jis šlovės pirmam filmui, bet retas tęsinys daro. Nelyginant su pirma dalim - puiki smaguma, bet sunkoka nelyginti, kai visas veiksmas tiesiogiai iš originalo plaukdinamas.

7/10




No comments: