☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2013/01/02

SINISTER

Siaubo mylėtojai, sveikinu sulaukus naujų (20)13-ųjų, -gyvatės- metų, išgyvenus dar vieną išpranašautą apokalipsę, išgyvenus dar vieną audringą švenčių sezoną ir t.t.
Pirmasis mano siaubo filmas šiemet - jau daug kur apkalbėtas Sinister, kuriam pagaliau prisiruošiau ir aš. Girdėti atsiliepimai -daugiausiai neigiami, dėl to nieko gero nesitikėjau ir dėl to turbūt apturėjau visai neblogą seansą. Normalus siaubiakas tas Sinister, nieko labai ypatingo, bet tikrai nėra visiškas mėšlas. Girdėjau lyginant su Švytėjimu, gal kas paaiškintų kodėl?

Blogiausia kas jam nutiko, tai paskutinės dešimt minučių, kurias kaip pagr. veikėjui reikėtų apipilti degiu skysčiu ir sudeginti pragaro šašlikynės liepsnose ar bent jau visai amžinybei ištremti iš kino istorijos be bilieto atgal. Tokia atomazga po visai pusėtino filmo atrodo veikiau kaip parodija ar pasityčiojimas, kurią gal būtų galima juokais pasižiūrėt iš dvd special features sekcijos, bet tikrai ne kaip laukta kulminacija ar visos istorijos paaiškinimas. Ta pabaiga tiesiog sutraiško bendrą įspūdį ir visos kūrėjų pastangos sukurti atmosferą ir baisią istoriją nueina velniop. Labai blogas sprendimas.

Jei pabaigą tiesiog aklai ignoruoti tai visai pochui filmas. Dauguma baisių vietų yra jump-scares'ai, daugiausiai net gi tokie, kuriuos gali nuspėti, tačiau vistiek jie kažkaip veikia, gal, kad su ausynėm žiūrėjau, nežinau.
Yra tokių bereikalingų-stilingų 'be disturbed' montažo triukų, bet juos dar galima atleisti. Garso takelis kartais gražiai užliūliuoja ambientu, o tada išgasdina garsiu pokštelėjimu, o kartais irgi mėgina skambėti kažkaip 'nesveikai', bet iš tikro tik nervina. Istorija visai paprasta, įtraukia, nors kabintis palieka prie labai daug ko. Žodžiu viskas yra OK ir žiūrima... iki pabaigos. Kai liks dešimt minučių, tiesiog išeikite parukyti nepaspaudę pauzės ir gal minėsite Sinister geru žodžiu. Man tai kažkaip lyg ir norėtusi jį užtarti, bet po tos kulminacijos sunku rimtai šnekėti apie šitą filmą. Tad vertinsim lengvai ir atlaidžiai.

6/10

P.S.: Paskutinis 2012-aisiais sužiūrėtas filmiūkštis buvo The Raid: Redemption. Ačiū palikusiems komentarus po Dredd recenzija ir feisbuko grupėje. Tikrai seniai mačiau boevyką tokiais plaukuotais kiaušais, tad gavosi puikus smurtinis desertas metams užbaigti. Pats pasidžiaugiau ir chebrai rekomenduoju. Dar iš blogo konteksto iškrenta, tačiau paminėtina drama The Comedy. Rekomendinu tiems, kam patiko tokios "lengvos" dramytės kaip Gummo, Happiness ir t.t.



No comments: