☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2013/01/21

JOHN DIES AT THE END

Dar vienas naujas ir netikėtas, drąsus, keistenybių rinkinys - Phantasm režisieriaus - John dies at the end. Manau visi sutiksite, pirmas pliusas iškart už pavadinimą, kuomet juokais tikimės, kad tai majour spoileris. Pradžioje atrodo, kad čia kažkokia siaubo komedija, aktoriai lyg vaiposi ar nesistengia, tačiau juokai labai greit išlaksto, pasidaro ne tik be galo idomu, bet ir labai, labai neįprasta. Nuspėti kas įvyks praktiškai neįmanoma, filme nutinka bet kas ir nepabijota net pačių originaliausių sprendimų.

Jei reiktų papasakot apie ką čia, tai turbūt reiktų leistis į kažkokias sci-fi ar net fantasy platybes, bet užgriebta tiek drąsiai, kad deja sustoti ties tuo - vargu ar galima. Čia bus ir absurdiško, kartais paaugliško humoro ir visiškai idiotiškų pasakos elementų, galiausiai tai panašų į sapną, kurį kažkam miegančiam pavyko nusifilmuoti ir pateikti kaip kiną. Taigi svyruojam nuo siaubo komedijos paaugliams iki sunkiai suvokiamo filosofinio šedevro. Jausmas toks, kad filmas mėgina pasislėpti po ta kvailute komedijos kauke, bet iš tikro viduje brandina neaprėpiamus išminties klodus, o juk žinia dažniau būna būtent atvirkščiai.

 Nedrįstu net spręsti kam jį siūlyti, kam ne, nėra net su kuo ir palyginti. Jei įvairaus plauko keistenybės - jūsų arkliukas tai GO, jei norit kažko paprastesnio, bendrai turbūt nelabai tinka. Man tai ir pasijuokt buvo ko ir paliko kažką ypatingo širdyje, taip pat ir postumį peržiūrėt kitus šito režisieriaus filmus, nes panašu, kad jis tikrai drąsus bičas. Neįsivaizduoju kaip įtikinti prodiuserius finansuoti tokį dalyką. O iš tikro kine galima viskas, dėl to jis ir yra toks nuostabus, John dies at the end ir bus tas viskas, netikėta šviežias, keistas ir įsimenantis. Manau taip pat tiesioginis kultas, kažkas jo nekęs, kažkas liaupsins.

9/10




1 comment:

Mykolas said...

Kultas! Sužiūrėjau jį jau 3 kart per 2 savaites :) vis atrandu kam parodyt.