☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2013/01/21

BUBBA HO-TEP

Po John dies at the end, nutariau plačiau susipažinti su Phantasmo autoriaus, Don Coscarelli kūryba, čia pat už akių užkliuvo Bruce Campell ir keistas, nesuprantamas pavadinimas, čiupau daugiau nieko ir negalvojęs. 'Bubba' pasirodo yra atitikmuo rednekui, tai yra pietų amerikos treilerių parko gyventojui, kaimiečiui. 'Ho-tep' čia kildinama iš egipto mumijų, faraonų ir t.t. taigi iš esmės tai mandrai užvadinta mumija-rednekas :)

Istorija (laikykitės) pasakoja apie nupušusius senukus, pensionate kariaujančius su iš autobuso iškritusia mumija, siurbiančia sielas per šiknos skylę. Pagrindiniai veikėjai, Bruce Campbello suvaidintas Elvio antrininkas, kuris po traumos patirtos komos yra įsitikinęs, kad yra pats Elvis, bei jo juodaodis draugas įsitikinęs, kad yra nušautas prezidentas Kenedis. Abu netiki viens kitu, bet iš mandagumo sako, kad tiki, taip pat abu šventai tiki savo teisumu, na mielas vaizdelis. skamba absurdiškai ir juokingai, bet juokais tikrai nepliūpau, filmas išlaiko gana švelnų toną, prisotinta monologais ir gražia, ramia muzika.

Pagrindinis herojus turi problemų su potencija, nepatogias, įntymias procedūras jam čia atlieka žavinga moteriškė seselė. Naktimis senjorus užsipuola toks milžiniškas vabalas, o tuomet jau reik saugoti šiknaskylę, nuo tualete egiptietiškais rašmenimis nešvankybes apie Kleopatrą rašinėjančios mumijos! Kokia viso to prasmė ir ką tas Coscarelli sau galvoja - tikrai neklauskit, nieko nesupratau, bet atmosfera puiki ir prie kelių alaus visiškai šauniai suėjo tokia nesamonė. Beje garso takelis, kaip viens prie vieno su pagrindiniais Sunshine akordais, manau tai tik keistas sutapimas, nes šitas filmas buvo ankščiau (2002), ir nepanašu, kad Sunshine kažką iš čia kopijuotų (nu tik garso takelį haha), bet vistiek manau įdomus pastebėjimas.

7/10




No comments: