☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2007/12/03

SUNSHINE


Štai pagaliau gavau dvd - rip'ą naujo akį patraukusio fantastinio filmo. Kūrėjai tie patys kaip ir 28 days later, tad galima tikėtis nemažai. Senokai jau mačiau gerą sci-fi, paskutiniai sukurti tokio stiliaus - kosminiai filmai, kokius man teko matyti tai turbūt "Mission to mars" ir "Red Planet". Tiesa, anie buvo abu apie marsą, o čia dealinama su daug tolimesne planeta ;) Pati įdėja tai priminė kažkada per televizorių matytą filmą "Į saulę". [Bent jau toks buvo vertimas, žinote kaip su tais vertimais. Štai parašiau į imdb "to sun" ir neradau nė velnio lol] Pirmą pusę valandos net turėjau įtarimą, kad tai gali būt koks remeikas, tačiau ačiū dievui ne. Dar vienas geras filmas stovintis ant savo pėdučių. Šiaip jau žiūrint fantastine/moksline prasme tai kaži ko naujo nesugalvota: Gesta saulė, siunčiama gelbėjimo komanda, kaip visada šitam žanre vis kasnors ne taip nutinka, po viena žūsta įgulos nariai bla bla... Bet manau šito filmo koziris yra vaizdai. Geri spec. efektai, nepriekaištingas montažas - tikra beprotystę perteikianti stilistika - pats puikiausias vaizdinis įspūdis. Tai gal gali man kasnors paaiškinti kodėl ir šitas aplenkė mūsų kino teatrus? Ar praužė taip tyliai, kad nespėjau pastebėti? Ai juk daug pelningiau rodyti remeikų remeikus.
SUNSHINE - mirganti A klasės fantastika pašiurpinsianti jus ekstremaliai neįprastomis temperatūromis, tačiau žiūrėti galima blogiausiu atveju dvd - rip. Kitaip ne tik, kad nepaliks įspūdžio, bet išvis vargu ar viską suprasit. 8/10.

*Pataisa 2007 12 09. Gavau pataisymų, kad kino teatruose filmas visgi BUVO rodytas, todėl atsiprašau už savo apsišikimą.
*Pataisa 2008 01 20. pažiūrėjau šitą filmą dar 2 kartus ir dabar drasiai parašau jam 10/10. Kartais reik, kad tokie dalykai susigulėtų, kad pajaustum tikrąjį efektą.

6 comments:

Anonymous said...

Nu ka as tau galiu pasakyt... Nebuvo jo kino teatruose, o dauguma maciusiu apibudina kaip leva armagedoninka. Asmeniskai jis tikrai "sis tas" sci-fi.

-kiras- said...

"Lėvas ARMAGEDONAS"? :D
LOL iš tokios nuomonės!

Unknown said...
This comment has been removed by the author.
Unknown said...

deja, bet rodė jį kine http://www.forumcinemas.lt/movie/1919/

-kiras- said...

Nu tai apsišikau tada,
atsiprašau.

Anonymous said...

hm, sikau ir as tuomet.