☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2006/07/25

28 DAYS LATER





Nors si filma jau buvau ziurejes tada, kai jis tik buvo isleistas, vakar su chebra prie alaus vel ji ziurejom todel noreciau si ta parashyti. Visu pirma keletas minciu :
1) Koks butu pirmas dalykas, kuri noretum padaryti jei suprastum, kad pasaulyje esi visiskai vienas? Nusirengti viesoj vietoj? susprogdinti MAXIMA? O gal seip prisikt kurnors vidury rotuses aikstes? :)
2) Kokie mes priklausomi nuo savo civilizacijos, galima pajausti jau trim parom isvaziavus pastovyklaut i miska: baigiasi sikpopieris, ner silto vandens apsipraust svarbiausioms vietoms, neduok dieve dar baigsis konservai. O ka daryt kai civilizacija dingsta visur? ir net noredamas nusivalyt sikna turetum baugiai dairytis i salis ar neatbega beprotis infekuotas zombis?
3) Ar tikrai zmogus toks zveris, kad vos per menesi dingus civilizacijai visiskai sulaukeja, tampa prievartautoju, diktatoriumi ir nebesugeba taikiai apsieit su vieninteliu likimo broliu, kuris gal paskutinis zmogus zemeje? Ir kiek dar lieka svarbios musu vertybes, kai nebera pries ka ju pademonstruoti? Tai kelia klausyma kiek TIKROS jos yra isvis, jei turi reiksmes tik kazkam matant...
Taigi situacija tokia: vyrukas atsibunda ligoninej, nuogas, nieko neprisimena. Iseina i londono gatves, kurios visos tuscios ir saltos kaip lavonas, vejas nesioja siuksles ir laikrascius, kuriuose svyti antrastes EVACUATION: Military ordered "Shoot to kill". Dar nespejus jam suvokt kas cia darosi ji ima pulti is kampu islinde zombiais virte zmones, kurie bega kaip beprociai tiesiai i auka kraupiai kriokdami ir spjaudydamiesi krauju, vyrukas issgandes bega ir sutinka dar keleta isgyvenusiu, kurie jam nupasakoja kas vyksta ir jis supranta i koki shuda papuole.
Del sios apokalipses pasirodo kalti yra gyvunu teisiu gynejai islaisvine is vivisekcijos laboratorijos bezdziones infekuotas.... INIRSIU. Burelis isgyvenusiu stengiasi pasiekti kareiviu valdoma itvirtinima is kurio vis sklinda irasytas radijo pranesimas.
Nuotaika liguista, muzika parinkta puikiai, siaubo cia gal net daugiau nei mokslines fantastikos. Daug kvapa gniauzianciu vietu ir ant nupigimo ribos panaudotos video klipo stilistikos. Filmas originalus ir itraukiantis, ne itin gailestingas ir net priverciantis susimastyti. O kas jeigu?
Dar pagalvokite: kaip jum sektusi uzmigti tokioj vietoj? :) Koks taptu gyvenimo tikslas kai viskas ka statei tau atsibudus yra sugriauta, apleista ir infekuota? Ir koks jausmas kirsti peiliu geriausiam draugui i galva apsisprendus per desimt - dvidesimt sekundziu, kol po jo kuna pasklinda infekcija?
Kruvike neblogo veiksmo, truputi ilgiau nei iprasto pilnametrazio filmo ir tikrai butina paziureti jei nesi mates. Prisiminus, kad filmas isejo panasiu metu kaip irgi zombiu tema narpliojantis RESIDENT EVIL, ne lygint nera ka. Jau teko skaityti, kad zadamas ir tesinys 28 weeks later. Geriau tegu buna vertas demesio nes jei sugadins ir sio filmo varda tai bus labai gaila.

4 comments:

Anonymous said...

nu seip nieko filmukas :)
as tai herojaus vietoj surasciau sau kokia britva uzpylciau baka pilna nu ir palakstyciau po miesta :) poto surasciau kokia gera tacka, gumine boba... :DDD

nieko nieko pasitusinciau :D

sanchez

Anonymous said...

vykęs filmukas. Dar ir dabar ta vieta įstrigus, kai jis atsibudęs tuščiom gatvėm londono centre eina, ir skamba palaipsniui kelianti nerimą ir įtampą muzika (lyg God speed your black emperor toj vietoj skambėjo, nors gal ir klystu)

-kiras- said...

ne, tu teisus. butent jie ten ir skamba

Anonymous said...

na ka gi...ka gi...ka tik po seanso...vat sitas filmas mane suzavejo, nors ir nesu science fiction gerbeja, netgi atvirksciai...cia gal net ne moskline fantastika, o karti realybe, kuri gali issipildyti po bet kuriu 28 dienu... panasu, kad link to judam...juk nedraugiskejam vienas kitam...ziaurumo infekcija pasaulis jau sirgo pora ir daugiau kartu...
o bezdziones ziaurumu uzsikrete nuo zmoniu...bent jau as taip supratau.tik zmogus zudo is malonumo potraukio.gana pamokantis filmas, tik ar pasimokys kas nors...
tas lektuvas gale filmo, nieko gero nesakantis, gali ir pas tokius pacius pamisusius kareivius papulti. is kuriu paaiskeja, kad gyvenimas - pasaulis, tai moteris.
na jau geriau happy endas baigtusi stuose skotijos kalnuose, bent jau as pati buciau linkusi ten pasilikti ir ramiai nubaigti ten savo gyvenima...be civilizacijos ir jos ziaurumu...