☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2007/12/02

IT


Stephen'o King'o romano "TAI" ekranizacija tokiu pačiu pavadinimu. Šiaip King'as dažnokai svyruoja ant ribos tarp košmariškos baimės pavaizdavimo ir vaikiškas pasakas primenančių pezalų. Dažniausiai jam pavyksta išlikti siaubo pusėj, bet pavyzdžiui čia jau to vaikiškumo man pasirodė per daug. Būtu man 10 metų tai jaučiu "IT"- būtų vienas mano įsimintiniausių filmų. Bet dabar jau sunkoka tris valandas rimtai žiūrėti į vaikus, vaidinančius suagusiuosius, suagusiuosius besielgiančius kaip vaikus ir visąlaik aplink lakstantį klouną blogietį. Daug negaliu burnoti, nes neskaičiau romano, o kaip žinia - ekranizacijos dažnai skiriasi nuo knygų, tačiau yra ir geresnių filmų pagal S. Kingą. Šitas labai ištęstas, persūdytai vaikiškas ir nors būdamas kingo fanas galiu daug atleisti, bet vargu ar verta rašyti daugiau 6.5/10. Visgi savo vaikams tai reiks kada nors parodyt ;) Čia bent jau nekopijuojama viskas iš eilės, o keletas momentų buvo išties įspūdingi.
Ištrauka:

5 comments:

Anonymous said...

Jo ekranizacija nekokia, bet romanas tai vienas įsimintiniausių. Tas laviravimas tarp "buitinės" vaikystės ir kažkokio blogio atsibasčiusio iš visatos užkampio ir užkabina :) Nors ir užtęstas filas nesugaba viso to sutalpinti.

-kiras- said...

Reikėjo tuomet tradiciškai varyt 8ias dalis po 2.5 valandos ;D

Anonymous said...

Būtent tai ir siūliau - koki mini serialą :) Būtų manau ne taip pabodę ir kokybiškesnis produktas išėjęs.

human garbage said...

Kazkada, labai senai, tas klounas man buvo pizdec kiek siaubo ivares! Pries kelis metus paziurejau filma dar karta, tai nusivyliau ir savim, ir juo:)) bet knyga tai tikrai viena is geresniu, jie gale net pasidulkina visi, ko filme tikrai nerode:/

Tarkim said...

Kadaise mažais laikais mačiau per tv. Rodė filmą šitą sukapotą į dvi dalis. :) Pirmą savaitę pažiūrėjau vieną pusę - EINA SAU. Galvojau, kad nebeatsipeikėsiu. :D Buvo rimtai baisu. Kitą savaitę rodė antrą dalį. Vos neužmigau. Kaip kažkur skaičiau reviu - vaikai geriau vaidino už suaugusius. :)) Būtų įdomu dabar pamatyti. Susidoroti su vaikystės baimėm, taip sakant. :)