☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2012/12/23

DREDD

Senesnės versijos su Stallone matyti neteko, tad su šituo komiksų veikėju man čia - šviežia pažintis. Treileris pasirodė lievas (muzonas tragiškas), po tokio tikrai atrodo bus ne kas, bet filmas tai šauniai sukaltas, atsiliepimai internete nemeluoja. Gaila, kad šito kine pasižiūrėti nesugebėjau, būtų buvę įspūdinga 3D. Dredd, tai tamsus, žostkas, berniukiškas actionas, toks kur žino, kad konceptualiai yra tūpas, bet gerbia subžanrą, todėl pateikia viska su maksimaliai įmanomu kietumu.

Kupinas veiksmo, smurto ir kraujo. Gal net per žostkas vietomis man pasirodė, bet čia turbūt dėl to, kad ant pachmielo žiūrėjau, kai viskas atrodo labai žiauru ir baisu. Neturiu ką pridurti, jokios minties čia nėra, jokios komedijos, jokios dramos, tyras fantastinis boevykas. Dreddas kietas, jo lengvai nepaimsi, jo priešininkė - Mama, - dar kietesnė, jos bijo net augaloti mafijozai. Smurtas, šūviai, kankinimai - neabejojantis snukiadaužis, stačiai šaunu. Vaikiška pramoga tik suaugusiems ir turbūt kultiniu tapsiantis, vienas geresnių metų sci-fi.

9/10

3 comments:

Anonymous said...

Panašios tematikos yra The Raid: Redemption. Visiškai nuraunantis stogą bojavykas, žiauriai rekomenduoju.

Anonymous said...

jo, ir man primine sitas the raid, veiksmas irgi vyksta name, is kurio, pilno banditu, bando pabegti specpolicijos burys

TadyZ said...

Susigundžiau ir paveizėjau. Gerulis, tikrai įtraukia, bet neįpareigoja, po mėnesio ko gero būsiu pamiršęs, kad žiūrėjau. Ir jo, koziris šito filmo yra sentimentų nebuvimas, neišsikalinėja.

Dėkui.