☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2008/12/06

ABSURD

Taip pat žinomas kaip:

Rosso Sangue
Monster Hunter
Anthropophagous 2
Antropophagus 2
Ausgeburt der Hölle
Horrible
Psychose infernale
Terror sin límite
The Grim Reaper 2
Zombie 6: Monster Hunter

Nemažai sinonimų, tiesa?
Taigi prisėdu žiūrėti Absurd, jau pačioje pradžioje man nušvito du dalykai: 1) Juk tai Joe D'amato filmas [Blue Holocaust]! Pala, bet rašoma, kad režisierius Peter Newton? Pasitelkiu pagalbon internetą ir sužinau, kad Joe D'amato dirbo ir kitais slapyvardžiais! Peter Newton, Aristide Massaccesi. 2) Filme šmėžuoja matytas veidas ir nuojauta man kužda, kad tai ką aš dabar žiūriu yra Antropophagous tęsinys. Einu į imdb, patikrinu ir tiksliai! Idomu tai, kad Antropophagous aš dar nė nematęs, (LoL) bet ta mordytė jau įsirėžusi atmintin iš visokių screenų. Taigi darau neleistiną dalyką - žiūriu filmą nuo antros dalies. Kažkaip užkabino tas nepakartojamas, tik Italams būdingas, old schoolinis muzikinis score'as ir pagalvojau - velniai nematė, žiūrim absurd, o jei patiks vėliau būtinai pažiūrėsiu ir pirmtaką, viskas stos į savo vietas.
Nenoriu labai įžeisti klasikos, bat Absurd man pasirodė gan sunkiai žiūrimas, nuobodokas. Nemažai laiko įsijausti tikrai reikėjo pastangų, o mintys vis nukrypdavo kažkur šalin. Gal mačius Antropophagous žiūrėtųsi kitaip?
Filme pasakojama apie nemirtingą, nemalonų bičą, kuris esąs beprotis pagautas žudymo instinkto ir skerdžia po ranka pasipainiojusius, kokiais nors rakandais atsitiktinai atsirandančiais veiksmo vietose (grąžtas, orkaitė whatever). Jį vejojasi kunigas ir policija, o tuo tarpu į nemalonumus įpainiojami ir paprasti žmogystos. Viena jų man pasirodė gan idomus personažas - (kažkuo) serganti mergaitė pririšta (niekaip nesupratau kodėl. Ji galėjo judėti, kaulai regis nebuvo sulaužyti, o jei ir būtų, kam žmogų pririšti, ir ji nebuvo beprotė, tad kokio velnio?) prie lovos. Ji ir yra pagrindinė dalyvė filmo kulminacijoj, bet iki jos teko neblogai pažiovauti. Kas tikrai čia gerai tai žudymo scenos. Tiesa sakant tik jos man ir pasirodė nors kažkiek exciting. Visa kita gan ištempta, neįsiurbia, o kai kas net nepamatuota ir kaip sako filmo pavadinimas - absurdiška (pvz scena, kur berniukas beldžia į duris ITIN ilgai ir šaukia, kad jį įleistų). Visgi kažkokio įpatingo absurdo čia neišvydau - daugiau toks vidutiniškas slasheris, su antgamtinių jėgų priemaišom. Savo nuotaika ir įspūdžiu kažkaip priminė man filmą Nightmare in a damaged brain. Die-hard old schoolinio horroro maniakams tai gal ir saldus klasikinis kasnelis, bet man, kad ir su visa pagarba, - ne ypač patiko.

4 comments:

Anonymous said...

Ai nėra net ką lygint Absurd su Antropophagus. Kaip diena ir naktis skiriasi tie filmai. Aplamai, tai prasčiausias matytas Joe d'Amato filmas. Sunku, net suvokti, kam jis tokį darė. Gal apsirgęs buvo, ar apsirijęs ko...

-kiras- said...

Tai butinai pažiūrėsiu ir antropophagous

Anonymous said...

Antropophagus tai būtinai pažiūrėk ;) Bo Absurd tai nei per kur jam neprilygsta :/ Kaip baubiakas jis labai neįstrigo, bet kažkas ten juokingo buvo kiek pamenu :D Ne šitam pilme ten mergiotė gale su kirviu ir galva rankose išėjo? :)

-kiras- said...

Šitam :) Viena geresnių vietų