☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2008/12/27

TOKYO GORE POLICE

Pagaliau pasirodė nekantriai lauktas Tokyo gore police dvd ripas. Visiškai nutruktgalviškas, absurdiškas action/gore/horror/cyberpunk/juodas humoras, prilygintinas The machine girl ir Meatball machine (juolab, kad tie patys žmonės čia kišo nagus). Ta futuristinė inkvizicija man dar kiek priminė Stacy: attack of the schoolgirl zombies, kam patinka šitoks Azijos extrymas, tą irgi rekomenduočiau.
Šitas nurautas saldainis deja normaliems žmonėms, kurie mėgsta normalų, neišsišokėlišką kiną, netinka. Užtat čia tikras auksas goro, absurdo, ir komiksinio actiono (kuris vietomis savo stiliumi primena Kill Bill linksmybes) maniakams. Apskritai stilius - 100%. Tiems kas žino su kuo prasideda, stilingumas ir suteiks absoliutų pasitenkinimą. Tiems kas nelabai žino - tai ganėtinai keista pramoga tykštanti nesibaigiančiais kraujo fontanų purslais, absurdiškai juokingo veiksmo pasaulyje, kur nieko nėra neįmanomo, vadinasi gali nutikti bet kas.
Kaip byloja pavadinimas, siužetas viniojamas apie privatizuotos policijos pajėgas, kurios doroja nuskaltelius smagiai ir be jokio gailesčio. Man ypač patiko tos Starship Troopers stiliaus futuristinės reklamos, kuriose iš nežmogiškumo daroma savaime suprantama pramoga. Šiose kruvinose įstatymo pajėgose dirba jauna, gyvenimo aptalžyta mergaitė, kuri yra pagrindinis ginklas kovoje su policijos priešais - Inžinieriais: žmonėmis - genetiniais mutantais, kurių siaubingos žaizdos jų nenužudo, o akimirksniu virsta pavojingais ginklais, kurie gali būti tiek metaliniai, tiek organiniai. Mergina kovoja su pagieža dėl nužudyto tėvo, bet vėliau kortoms atsiskleidus, pakeičia savo nuomonę apie gėruosius ir bloguosius.
Tai kas rūpi mums - išpildyta beveik tobulai. Norėti kokybiškesnio beprotiško pasiskraidymo tarp kraujo krioklių galima tik slapčia, nes priekaištauti tam kas padaryta - jau nuodėmė. Visgi laukti net paskatinama, nes pabaigos titruose pasirodo labai mielas užrašas - More gore coming soon! Ačiū tau Japonija, už šį nuostabų raudoną rytą, mano liguisti lūkeščiai patenkinti, berniokiškas smalsumas - apdovanotas. Tobulybei ribų nėra, bet tokyo gore police, dar vienas Azijos ekstremalų žingsnis link jos. Tikėkimės tai dar nėra mūsų kultūrinės beprotybės triumfo viršūnė.

2 comments:

Anonymous said...

Jėgiški filmai kurie netinka normaliems žmoniems ;D

Anonymous said...

Teko girdėti, kad Tokyo Gore Police esą yra filmo "Anatomia Extinction" remake'as. Gal kas žinot kur galima būtų rasti pastarąjį?