☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2008/12/04

THE GIRL NEXT DOOR (2007)

Nesupainiokit su tokio paties pavadinimo 2004-ųjų metų filmu, kurį Lietuviai "tiksliai" išvertė "Mano kaimynė - porno žvaigždė" ;)
Jack Ketchum's The Girl Next Door - aršus 2007-ųjų trileris / drama / siaubas, neva paremtas tikra istorija. Atrodo gan realistiškas, ypač gerai pagautas tas vaikų išnaudojimo momentas, kai jie dar nesupranta, gerai elgiasi ar blogai, kai nujaučia, kad kažkas ne taip, tačiau jei mama leidžia - tai matyt, ne tik taip galima, o ir reikia. "Nučiuožusiai" mamytei tokie vaikai - tarsi švarus lapas ant kurio ji gali išpilti visą savo nevykusio gyvenimo purvą ir paversti viską - tyru blogiu. aip pat ir įvykiuose besisukantis kaimynų vaikas, lyg ir galintis kažką padaryt, bet dar regis metelių kokių trūksta, kad suprastu kas iš tiesų aplink dedasi. Ir skaudu būtent dėl to, kad buvo galima kažką padaryt, kad nieko blogo nenutiktų, bet aplinkybės klostosi vis ne į gerą. Paties siužeto gal ir nespoilinsiu, bet tai filmas apie kančią, išnaudojimą, žmogiškumo praradimą. Priminė nesenai matytą Eden Lake ar ten minėtą Broken. Jei patinka neteisybės ir žmogiško blogio kupini filmai panašūs į šiuos - tai tikrai vertas dėmesio filmas, kuris lygiai taip moka sugadint nuotaiką, kaip ir stipresni jo "giminaičiai". Smarkus, nemalonus, įtraukiantis seansas, kurį drąsiai rekomenduoju.
Vienu žodžiu "Rated R for sadistic torture and sexual abuse, nudity, language and strong sexual dialogue - all involving children" ;)

2 comments:

Anonymous said...

Man tai tą filmą žiūrint pastoviai neapleido mintis apie alų :) Ar jie ten visą laiką gerdavo kokį silpną/nealkoholinį, ar čia juos ta "nušiuožusi mamytė" prie normalaus alaus taip įpratino ar išvis back in those days vaikams alų gerti buvo norma :/

Anonymous said...

Hvff