☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2007/05/08

BEYOND THE DARKNESS a.k.a. BUIO OMEGA


Taip pat žinomas kaip:
Beyond the Darkness
Blue Holocaust
Buried Alive (USA) (dubbed version)
In quella casa... buio omega (Italy) (reissue title)
The Final Darkness (USA)


Teisybę kolegos sako. Italų horroras iš tiesų turi kažkokį savotišką žavingą skonį. Joe D'Amato - kultiniu laikomas režisierius ir po šio filmo peržiūros man jau gan aišku - kodėl. Filmas iš karto atsiduoda tais senoviniais kultiniais filmais savo atmosfera. Nieko nuostabaus - 1979-ieji. Muzika irgi atitinkama (pastebėjau, kad garso takelį įgroję "The GOBLINS". Jau tikrai ne pirmą kartą matau šią grupę siaubo filmų titruose).
Yra gore grind grupė, dainuojanti apie D'Amato filmus, pasivadinusi vienu iš šio filmo alternatyviųjų pavadinimų - BLUE HOLOCAUST. Tiksliau sakant tai ne grupė, o vieno žmogaus projektas, bet tai neturi didelės reikšmės. Aš, kadangi esu fanas, tai jau senokai norėjau šį filmą pažiūrėti. Na tikrai gerulis. Nė kiek nenuvylė. Stiprus smaugikas kiekvienam goreriui. Smagiai įsijautęs į atskirus momentus, artėjant prie pabaigos vis labiau žavėjausi šiuo filmu.
Tai istorija apie skvarbaus žvilgsnio jaunuolį, pagirtą tarp moterų, (keista; Jis juk toks grubus su jomis!) kuris iš tiesų yra į nekrofiliją linkęs, žmogiena užkandžiaujantis, žudikas-maniakas. Juo rūpinasi paslaugi namų šeimininkė, kokios pavydėtų kiekvienas vyras. Ji padeda jam apkuopti nešvarių darbelių liekanas ir dangsto jį prieš pašalinius. Siužetas įtraukia, linksmybių daugėja, nutinka visokių smagių nesusipratimų. Kaip įprasta, parodoma ir gražių nuogų panelių (nesvarbu, kad negyvų).
Galima išmokti keletą lavonų sunaikinimo metodų; Įstabios lavono atsikratymo vonioje scenos nedaug nusileidžia, net ir "NEKRomantik 2" grožybėms!
Makabriška, ironiška, pakrypusiai gašlu...
Tikrai stiprus, achujėnas stuffas iš old-school'inės Italijos. Turėtų patenkint visus aršesnių vaizdelių mėgėjus ir visus ką "veža" senesni siaubekai.

Ko dar galima išmokti iš šio filmo?
* Jei pakeleivinga mašina nestoja, tai gal nereikia persistengti. Gal žmogus tikrai NENORI tavęs pavežėti.
*Žolę rukyti nesveika. Kitą ryta jau pats gali būti tik trąša žolėms. ;)
*Panelės, neatsiduokite vaikinui, per pirmas keliolika pažinties minučių. Juk jis gali būti toks kaip šio filmo herojus! ;D
*Tikra meilė nepūna.

No comments: