☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2007/05/03

PHENOMENA


Dar vienas Dario Argento filmas. Atsisiunčiau dėl patrauklaus ir paslaptingo pavadinimo. Likau tikrai patenkintas, nesitikėjau, kad man taip patiks, nes iki šiol Argento kūryba nebuvo manęs per daug sužavėjusi... Gal suaugau ;)
Pačioje pradžioje per titrus užkliūna, kad garso takelyje yra IRON MAIDEN ir MOTORHEAD. "Įdomu, įdomu" pagalvoju sau :) Šiaip muzika filme gan keistai pritaikyta. Kartais norisi pasakyti, kad muzika netinka, bet kažkaip liežuvis nesiverčia, nes labai jau įdomi atmosfera susidaro. Todėl sakau, kad garso takelis... keistas. Kai kur muzika buvo netgi labai graži, už širdelės man šiek tiek griebė :)
Vaizdai labai gražūs. Įspūdingai nufilmuotos gražios vietovės. Ir bendra filmo atmosfera tikrai kažkuo įpatinga, savotiška. Kraupiai pūčia vėjas, vaizdai tarsi užburia. Daug tokios mistikos ir šiurpių, paslaptingų smulkmenėlių įberta. Stipriai jaučiasi neholivudinė filmo atmosfera, iįdomiai prieinama prie istorijos ir pats siužetas gan originalus. Pamatysite keletą tikrai pasišlykštėjimą keliančių gore scenų. Tiesa, kartais dialogai įgarsinti šiek tiek kvailokai, bet manau tai pateisinama laikmečiu (1985). Įdomi detalė: pradžioje man lyg ir pasirodo, kad yra autorius. Balsas, kuris pasakoja kas įvyko. Bet daugiau regis jo nebuvo, gal ką sumaišiau. Visgi filmas sukurtas pagal knyga, todėl tas visai įmanoma.
Jau pati pradžia smogia į pautus, kaip kokioj "Suspirijoj"! Tikrai brutali nužudymo scena, kuri priverčia pajusti aukos siaubą. Tuomet sutinkame pagrindinę heroję - simpatišką merginą, turinčią paslaptingų galių ir vaikštančią naktimis. Jos tėvas, žymus aktorius, atsiunčia ją mokytis į kažkokią griežto rėžimo merginu mokyklą (vėl primena SUSPIRIA), kurioje ji ir sužino, kad aplinkui siautėja žudikas... toliau viskas rutuliojasi vis įdomyn ir priveda žiūrovą prie tikrai įspudingos ir netikėtos pabaigos.
Iš mano matytų D. Argento filmų šis tikrai labiausiai patiko. Bent jau kolkas ;)

No comments: