☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2007/05/01

The HILLS HAVE EYES (2006)


Su draugeliu įsipylėme alaus ir nutarėme pažiūrėti "Hills have eyes" perstatymą. Aš buvau matęs 1977-ųjų originalą, todėl turėjau su kuo palyginti. Na ir visai maloniai praėjo laikas, jei taip galima išsireikšti apie tokį žiaurų filmą... Nors šiame perstatyme visa istorija rutuliojasi beveik taip pat kaip ir originale, visgi nuobodu tikrai nebuvo. Nauji brangūs efektai užpildė tas spragas, kurios man galbūt šiek tiek nepatiko pirmąjame filme. Plius link pabaigos šiek tiek ir naujų vaizdų prikurta, todėl buvo dar įdomiau.
Atrodo, kad 1977-ųjų Wes'o Craven'o (Režisierius, sukūręs legendinį "košmarą Guobų gatvėje" su nepamirštamu personažu Fredžiu Kučinsk...oi t.y. Kriugeriu *na ir nevykusiai čia pajuokavau :( ) filmas buvo pripažintas žiauriausiu metų filmu... Ka gi, žiaurumu šis "remeikas" originalui tikrai nenusileidžia. Smurto daug ir jis itin nemalonus. Prievarta, šauksmai, visur kur tik galima trykštantys kraujai ir žudimas be jokio pasigailėjimo. Silpnesnių nervų žiūrovui tikrai gali neblogai sugadinti nuotaiką ;) Tačiau dėl to ir stiprus šis filmas, kad sugeba taip sukelti žiūrovui siaubą.
Istorija tokia: amerikoje, dykumose buvo vykdomi branduoliniai bandymai. Kai kurie vietiniai gyventojai paprašyti išsinešdinti nesutiko ir tapo kraupiomis radiacijos paveiktomis išgamomis-mutantais. Matyt radiacija neblogai paveikė ir jų smegenėles ar labai juos supykdė, nes jie tapo visiškais beširdžiais žudikais, sadistais, kanibalais, prievartautojais ir kuo tik nori. Gausoka šeimynėlė pasirenką ne tą kelionės maršruta ir papuola tiesiai nenaudėliams į nagus. Vos susidūrus su jais iš karto aišku, kad draugystės nebus ir prasideda kova už išgyvenimą. Na, o tada jau pasipila kraujas, aidi šūviai, riksmai ir ateina naktis...
Čia vienas iš tų atvejų kai manau, jog "remeikas" geresnis už originalą. Visi pirmojo filmo privalumai gerai atkartoti, o ir naujienos džiugina. Tiesa, gal pora vietelių atrodė per daug idealistiškai. Mutavusio fryko prakalba apie tai, kad tokie bandymai - negerai arba herojiška muzika užgrojanti kokiam geriečiui įveikus blogietį... gal truputi šiek tiek ir moralizuoja... Bet tą atperka kraujo fontanai ir tyro, bjauraus smurto pavaizdavimas. Patiks tiem kam patiko "Hostel", "Texas chainsaw massacre", "House of 1000 corpses" ar panašūs filmai, kur esate šiurpinami smurto vaizdais. Visgi jei esate stipresnių nervų žiūrėtojas tai galite tikrai smagiai praleisti laiką. Kiek žinau, dabar kinuose rodomas ir šio remeiko tęsinys, teko girdėti - visai neblogas... Laikas parodys kaip yra iš tiesų. Kita vertus, jei pažiūrėje pasipiktinsit ar apsivemsit ;D tai bent jau susimastykite, kaip tai, ką statome ir kuriame visą gyvenimą, gali nugarmėti po velnių per keletą sekundžių... verta suklusti.

P.s.: žiūrėjome kopiją atsiūstą iš DC++ įgarsintą Lietuviškai tai poroj vietų buvo labai juokinga garsintojo intonacija :) Tarkim pradžioje, kai eina titrai ir rodomi visokie išsigimėliai ir atominių sprogimų vaizdai, įgarsintojas smagiai, nerūpestingai burbteli "Ir kalnai turi akis..." :D Kvatojom už pilvų susiėmę. Atkreipkite dėmesį jei žiūrėsit šitą versiją :D

5 comments:

Anonymous said...

ziuriu kuo daugiau revju tuo maziau komentaru kirai tavo blogyje he he he heokey keli "aspektai": 1) NESUKLUPKIT NEI MINUTELEI ZIUREDAMI SI PILMA, NES NEPAISANT VISO SIAUBO TAI YRA *SEIMYNINIS* SURVIVAL HORROR FLIKAS 2) rezisieriai yra visiski debilai, kas nemate "in the making of" medziagos tegu dziaugiasi kad jos nemate 6) jei kas nezinojot ta muzika kuri ciuozia gerieciam herojui uzmushant blogieti mutanta yra is Heros of Might and Magic ahahahahnejuokauju 8) nesuprantu 1 dalyko: fakin mutantai nugalabija didyji tevishkaji Dzo, nupyzdina jo garbinama amerikos veliava nuo mashinos ir ismeigia ja i jo lavono galva; o jo anytsūnis(as nelabai ismanau tu seimyniniu terminu) istraukia ta veliava ir ismeigia ja pagrindiniam mutantui i galva --- TAI KOKS CIA DABARTES MORALAS??

-kiras- said...

"nupyzdina jo garbinama amerikos veliava nuo mashinos ir ismeigia ja i jo lavono galva; o jo anytsūnis(as nelabai ismanau tu seimyniniu terminu) istraukia ta veliava ir ismeigia ja pagrindiniam mutantui i galva --- TAI KOKS CIA DABARTES MORALAS??"

AMERIKA PRAZHUDO VISUS, matyt toks :DD

Anonymous said...

visgi pasikartosiu tokie siaubakai'', kuriuose bebegdamas 1as chuwas nuo viska zudanciu monstru galiausiai pats pribaigia 100x k. tiek ju yra daugiau negu ziauru.. REZIUME: visiskas niekalas kai kam vertetu susimastyti del popcorn itakos...

-kiras- said...

Ai nu aš tai stengiuosi kažką teigiamo pamatyt filmuose, o ne kabinėtis iškart. Neneigiu, kad jis popsovas. so? big deal?

Anonymous said...

Man tai šitas vienas geriausių filmų, nors abi dalis žiūrėjau tik 2008 metų pabaigoj, bet per tą laiką geresnių nesutikau :)