☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2007/06/12

VIDEODROME


Na kiek teko pamatyti Deivido Kronenbergo filmų - visi buvo keistoki. Daugelio matytas "Musė" ("The fly") turbūt toks labiausiai siaubekas iš tų, kuriuos mačiau aš. Kiti buvo mano jau ankščiau aprašyti THE BROOD, SCANNERS ir per teliką matytas CRASH. Tikrai keistoki, neįprasti filmai, bet turintys nepakartojamą, gilią, įtraukiančią atmosferą, priverčiantys susimastyti kiek labiau nei eilinis horroras. Ne išimtis ir VIDEODROME. Pažiūrėjęs labiau atkreipiau dėmesį į tai ką pajutau, negu į tai, ką supratau, nes supratau tikrai nę viską. THE BROOD žiūrėjau keletą kartų, kad viską supraščiau kiek geriau, gal kada reikės ir šį dar kartą pažiūrėti. Tačiau nepagalvokite, kad čia kažkoks labai jau paslaptingas videomenas, tai normalus filmas. Persipinę sci-fi, horror žanrai ir sudaro tą "Kronenbergišką" nuotaiką.
Filmas pasakoja apie vyrą (kūrį vaidiną James Woods, kietasis "Vampyrų" žudikas ir metantis rūkyti dėdė iš kątik mano žiūrėto "Cat's eye") dirbantį tv kanalo, rodančio pornografiją ir smurtinį stuffą, direktoriumi (ar panašiai), kuris renkasi ką paleisti į eterį ir "nupiratauja" iš kažkokio koduoto signalo snuff vaizdus, kuriuose kankinama ir žudoma moteris. Ta programa vadinama "Videodromu". Tais vaizdais jis labai susižavi, ima aistringai domėtis, lysti gilyn ir atranda, kad "videodromas" yra daug daugiau nei tik smurtinis filmas... Daugiau negaliu spolerinti, bet patikėkit, tikrai verta pamatyti "videodromą".
Nors ir keistai kuria šis režisierius, tačiau dar nė karto jis nėra manęs nuvylęs. Ir nors trijų jo filmų iš eilęs tikrai neiškesčiau, tai tikrai ne dėl to, kad jie blogi. O dėl to, kad niūrūs, sunkūs ir gilūs. Dedu vilčių į dar nematytą Kronenbergo kūrybą, o jūs sukluskite jei nematėte šito. Tikrai stipri, fantastinė istorija apie naujuosius laikus ir mus, jais gyvenančius.

1 comment:

Anonymous said...

KEISTAS FILMAS BET CLASIKINIS FILMAS