☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2007/06/14

DEAD BIRDS


Nelabai žinojau ko ir tikėtis, girdėjau ir gerų ir blogų nuomonių. Po peržiūros galiu pasakyti, jog lyginant su dauguma naujesniosios produkcijos tai visai neblogas šis filmas. Nėra kažkoks labai įspūdingas, bet šiaip tikrai neprastas. Nors beveik visas veiksmas vyksta vienoje vietoje, nuobodu nebuvo. Netrūko įtampos, o keletoj vietų tikrai nuoširdžiai išsigandau.

Iš pavadinimo galima pagalvoti, kad čia kažkas su paukščiais - zombiais ;D Na, taip nėra, nors tiesa vienas negyvas paukštis pasirodo ekrane :) Šis filmas apie vaiduoklius. Galima įžvelgti nemažą azijiečių filmų apie vaiduoklius įtaką, o tas tik į gerą, nes pastarieji juos daro geriausiai, kiek man teko matyti. Keletas efektų jau atrodė ant „nupigėjimo“ ribos, bet viskas išlaviruota labai taikliai, nepersistengta ir gauname puikią demonišką vaiduoklių istoriją su mįslinga pabaiga (taip ir nesupratau kodėl pabaigoje taip nutiko). Veiksmas vyksta tūkstantis aštuonišimtai kažkelintais, kai gaujelė banditų, parodę mums puikią gore-western sceną ir pasigrobę pinigus pasislėpia name, apsuptame kukurūzų lauko, ir turi praleisti ten naktį. Beabejo juos ima kamuoti ne tik aukso pasidalinimo klausimas, bet ir namo praeities paslaptys. Skamba gal ir banalokai, bet žinokit iš tikro visai pusė-velnio siaubekas. Jei dar žiūrėti per kokį namų kiną, vienam, nakti ir bla bla tai turėtų tikrai neblogą įspūdį palikt. Nors ir kiek pakelsiu pažymį, bet... aštuntukas :) 8/10

1 comment:

Anonymous said...

Man ne itin patiko... Krūptelėjau tik tose vietose, kuriose išgąsdinama "iš pasalų". O ten kažkurioj vietoj, kur vienam padarui nuspiriama galva... Priceless. xD Taip nuoširdžiai per siaubo filmą nesijuokiau.