☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2007/06/06

The ABANDONED

Jei neklystu, tai jau ketvirtas ispanų režisieriaus Nacho Cerda filmas, tačiau pirmasis pilnametražis. Ankščiau du mano matyti jo AFTERMATH ir GENESIS man buvo tiesiog genialūs, užtai į šitą dėjau daug vilčių. Nors jau teko girdėti, ir savaime suprantama, kad čia nepamatysim nieko panašaus į "Aftermath", visgi labai įdomu, ką pamėgtas režisierius paleido į platesniuosius vandenis. The ABANDONED jau toks labiau siaubo filmas, ta prasme, toks siaubo filmas, kokius visi įpratę laikyti siaubo filmais. Tamsus, niūrus, baisus ir labai nuotaikingas, ta prasme, kad turi savo nuotaiką. Toks sakyčiau beveik grynai atmosferinis, tad būtina jį žiūrėti gera kokybe ir geriau per kokį namų kiną, vienam, nakti ir užsitraukus užuolaidas.
Nuo pat pirmos akimirkos į akis krenta niūrios spalvos. Net scenose, kuriose vaizduojama saulėta diena, geras emocijas keliančių vaizdinių - nė kvapo. Viskas kažkaip pilka, tarsi lauktų kol įvyks visas šūdas. Kas link atmosferos tai tikrai super padirbėta. Jau senesniuose šio režisieriaus filmuose buvo matyti, kad tam skiriama itin daug dėmesio. Tas pats galioja ir su garsais bei muzika. Viskas labai subtilu, visko tiek, kiek reikia.
Siužetas gal ir ne pats originaliausias, tačiau filmas labai įtraukia. Nėra daug bereikalingų įžangų ar kažkokio realybės vaikymosi, skeptikų burbėjimams pateisinti. Nuo pat pradžių viskas gan paprasta. Namas, paslaptis, vaiduokliai ir tt. Tačiau po to viskas ima painiotis, paprastas vaidenimasis įsibėgėja ir pamažu virsta tikru košmarišku sapnu.
Filmas aišku ne toks stiprus, kaip "Aftermath", tačiau jų netgi lyginti negalima. Visai kita koncepcija, visai kita pakuotė, visai kitas tikslas. Taigi vistiek labai palaikau šitą režisierių, teneapleidžia jis siaubo temos, tuomet dar labai gerų filmų jis mums padovanos ateityje.
Nusivilti tikrai neteko jokia prasme, be abejonės vienas geresnių 2006-ųjų horror produktų.

No comments: