☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2007/06/25

PUPPET MASTER


"Puppet master" - paviliojo ne tik skambiu pavadinimu, bet ir tuo, kad susilaukė, jei neklystu, net aštuonių tesinių! Tikrai panižo pamatyt, kas čia tokio jau kieto. Per daug nustebęs gal ir nebuvau, bet šiaip visai nieko filmas. Lėlės visada buvo kraupoka tema siaubo filmuose. Atsimenu kaip mažas šikau į kelnes per televizorių žiūrėdamas filmą "Child's play", apie lėlę - žudikę vardu Čakis. Na jei "Puppet master" būčiau irgi žiūrėjęs mažas, neabejoju, kad įspūdis būtų buvęs didesnis. Lėlių žudančių žmones čia net kelios, sakyčiau - gan originalios. Parinktos tokios savotiškos, kurios net įsimena kaip personažai, turi savo charakterį. Deja jų judesiai, o ypač grumtynių su žmonėmis scenose labai netikroviški, tačiau žavesio tas neatima. Reikia nepamiršti, kad filmas tikrai gan senas (1989), o senesniems filmams tam tikras nuolaidas reik daryt, tad kabinėtis prie efektų tikrai nesąžininga. Yra ir labai gražiai nufilmuotų kadrų, kurie tikrai verti pagyrimo. Antgamtiškų dalykėlių čia ir daugiau negu lakstančios marionetės. Dar yra ir magijos, raganavimo, aiškeriagysčių ir pan. Kas man įstrigo ir patiko labiausiai, tai muzika - labai stipri pagrindinė filmo muzikinė tema. Iškart užkabinanti, įsimenanti, suteikianti filmui nuotaiką. Senesni filmai kažkaip labiau turi tokias įsimenančias temas. Palyginti galėčiau gal su "Hellraiser" tema, kažkuo ji man panaši. Ši sakyčiau, net gražesnė, širdžiai kažkuom miela. Dar vienas trumputis muzikinis motyvas labai primena "Re-animator" :)
Old-school'iškesnio siaubo mylėtojų tikrai neturėtų šis filmas nuvilti. Nors aš tik 7/10 parašysiu, bet visai nespjaučiau ir į tesinius pasižiūrėti. Kas žino, gal ten vis įdomiau bus...

1 comment:

Anonymous said...

už pirmą geresnių lyg ir nebuvo, bet keletas kitų dalių tikrai yra gerų. Dar atsiranda naujų galingų lėlių :). Ir geriau žiūrėti paeliui, nes ten daugiau mažiau susiję.