☠ Horror / Sci-fi / Exploitation / Weird / Gore / Etc ☠

2012/10/21

247°F

Jei neklystu, 247 laipsniai karščio pagal Farenheitą, tai kažkur 120 laipsnių Celsijaus. Čia, kad geriau suprasti kažkokį kodą primenantį pavadinimą. Taip ir nesupratau ar filmas Gruzinų ar Amerikonų gamybos. Aišku tik, kad Gruzinai smarkiai prie jo prisidėję, jei ir ne vien jų vaisius čia. Pradžios titruose žybteli daug neamerikoniškų pavardžių, būtent tai ir patraukė mane labiausiai sėsti šito reginio: manau nesu matęs nė vieno Gruziniško filmo, o juo labiau - siaubo.

Istorija taip pat europietiška, įsivaizduojama ir Lietuvoj. Girtas jaunimėlis užsitrenkia pirtyje. Pradžioj išgirdus gali pasirodyti juokinga - kaip gi tu užstrigsi pirtyje? Bet filmas gana įtikinamai nupaišo įvykių eigą ir ne tik, kad pilnai patikiu jog taip gali nutikt, bet tuo pačiu ir žymiai skaudžiau, kai toks paprastas, kasdieniškas dalykas gali tapti lemtingu, pražūtingu. Čia kaip su filmu Open Water. Išgyvenimo dramą lemia viena vieta, netinkamai susiklosčiusi įvykių seka, kokia nors neapdairi klaidelė ir viskas. Sukuriama mirtina grėsmė.

Tai lėtas, erzinantis ir pamažu blogėjantis horroras, kur numanai kas nutiks, bet vistiek idomu kaip tai atrodys, kokia bus veikėjų reakcija į vieną ar kitą pablogėjimą ir panašiai. Dar vienas pavyzdys kuris šauna galvon, be Open Water tai ne taip ir senai žiūrėtas ATM arba FROZEN. Jei nemėgstat tokio tipo filmų, tai su šita pirtim nesiūlyčiau terliotis. Veikiausiai norėsit tik rėkti ant veikėjų, kad jie kvaili, kad kažką reiktų daryti kitaip ir t.t. Aš kaip jau sakiau, - mane įtikino šita saunos košmaro situacija. Taip, erzinančių aspektų nemažai, bet po filmo paliko kažkaip liūdna, tamsu ir neramu, o tai siaubiakui tikri komplimentai.

Tragiška ir pamokanti pasakaitė svaigalų prevencijai. Sunku įsivaizduoti dar kur nors, kada nors tai įvykstant, bet kad vieną kart kažkam Gruzijoje galėjo taip nepasisekti - galima pilnai patikėti. Internete matau ir pamazgų išpilta, nepabijokite susidaryti savo nuomonės. Filmas tikrai yra kokybiškas ir neatrodo kaip biudžeto neturintis Lietuviškas serialas. Ar patiks, ar patikėsit, ar tik susinervinsit, čia jau bus matyt, bet man visai gerai suėjo, tad ranka numoti nesiūlyčiau.

7/10




No comments: